İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Balcı, Muratpaşa ilçesi Demircikara Mahallesi’ndeki Narenciye Bahçesi’nin 2019’da yapılan bakım amaçlı kiralama sonrasında ağaç kesimi ile ‘rant alanı’ haline getirileceği söylentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

  Sosyal medya kullanmadığını ve Antalya’nın geleceğini tehdit eden bir takım paylaşımları takip edemediğini aktaran Başkan Balcı, “Ancak Narenciye, Antalya’nın kalbidir. Antalya’nın kalbine de kimsenin dokunmaya, zarar vermeye, buradan rant elde etmeye hakkı yoktur” dedi.


‘NARENCİYE SAHİPSİZ DEĞİL, BİZ VARIZ!’

Narenciye Bahçesi’nin kime devredilirse devredilsin, Antalyalılardan onay almadan farklı amaçlarla kullanma yetkisinin olmadığının altını çizen Balcı şöyle konuştu: 

 “İster vakfın üzerinde kalsın isterse de Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilsin, ister belediyelerimize devredilsin burası Antalyalılarındır. Narenciye üzerinde hiç kimsenin tek başına, vatandaşın bilgisi ve onayı olmadan tasarruf yetkisi olmaz, olmamalıdır.


 Antalya’nın hassas konularından bir tanesidir bu alan. Şu anda bu alanlardan bir rant elde edildiğine dair bir emare yok. Bütün korkumuz bundan sonraki süreç için. O alan rantı çok yüksek olan bir bölge, Antalya’nın kalbinde olan bir bölge. BATEM’in oradan 1 sene içerisinde taşınmasıyla sahipsiz kalacağı düşünülen bir bölge ama sahipsiz kalacağını da hiç kimse düşünmesin, biz varız!”


‘MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ!’

Meslek odalarının olduğu ve kamuoyunu bilgilendirdikleri yerde bu alana tüm Antalyalıların bir araya gelerek sahip çıkacaklarını vurgulayan İMO Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Balcı şu ifadeleri kullandı: 


“Burayı bir mesele olarak görmüyoruz ancak her zaman gündemimizde olacaktır. Narenciye Bahçesi’nin heba olmasına, çeşitli çıkar gruplarının ve siyasilerin bu noktadan rant elde etmelerine kesinlikle izin vermeyeceğiz.  Gündeme her şey gelebilir, olmaz dediğimiz neler oldu… Buraya bir AVM  ya da toplu konut alanı yapılması gibi bir durum karşısında da tüm gücümüzle duracağımızın bilinmesini isteriz.


 Kimse sessiz kaldığımızı düşünmesin. Bizim bütün kurum ve kuruluşlarda, iş kollarında arkadaşlarımız var ve konunun yakın takipçisiyiz. Bugün bahçelerin Milli Emlak’a devri ve BATEM’in taşınması söz konusu. Eğer ki bu yeni süreçte buranın ranta kurban gideceğine dair bir adım atılırsa biz buna karşı misliyle karşılık veririz.”

İMO’DAN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

  “Benim çağrım şudur: Siyasi partiler bu alanla ilgilenmesinler. Siyasi partiler bu alanla yakından ilgilenmezlerse Antalyalılar buranın oksijeninden, doğasından, kokusundan yararlanıyorlar. Eğer ki siyasiler Antalya’ya sahip çıkmak istiyorlarsa, mutlaka iş birliği yapmaları gerekiyor. 


  Hangi partiden olurlarsa olsunlar ortak paydamız Antalya’dır. Bu Narenciye için de Kırcami için de geçerlidir. Tüm siyasi erkler bir araya gelerek Antalya için çözüm üretmek mecburiyetindedirler.”


Özgür Cem Boynueğri

Editör: TE Bilisim