Alanya’nın Okurcalar Mahallesi’nde yer alan Çimtur Sitesi’ne ilk önce yıkım kararı verilmiş ardından bu karar itirazlar sonrası mahkeme tarafından durdurulmuştu. Alanya Belediyesi’nin Adres Kayıt Sistemi’ne giriş yaparak devre mülklerinin durumunu kontrol etmeyen malikler adeta şoku yaşadı. Buna göre sitedeki G ve I Blokları, Adres Kayıt Sistemi’nden ‘kaldırıldı.’ 


SİSTEM ÇÖKMÜŞ!


Olay sonrası MHP’li Adem Murat Yücel başkanlığındaki Alanya Belediyesi’nin yetkililerine ulaşan vatandaşlara verilen cevapta, söz konusu blokların sistemde görünmemesinin sebebinin veri girişinde yaşanan bazı sorunların sonucu olduğu ifade edildi. Ancak edinilen bilgiye göre bazı yetkililer de yıkım ruhsatı çıktığı için sistemden blokların düştüğünü söyledi.



 ‘YIKIM RUHSATI DÜZENLENDİ’

Yurttaşların farklı kaynaklardan edindikleri bilgilere dayandırarak sosyal medyada dillendirdikleri iddialar ise olayın arkasında çok daha ciddi bir skandal olduğunu düşündürtüyor. Buna göre söz konusu blokların sistemde görünmemesinin sebebi Çimtur Sitesi’ne dönük ‘yıkım ruhsatının hali hazırda düzenlenmiş’ olması! 


  Söz konusu gelişmelerin Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel’in  geçtiğimiz hafta Antalyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ve yine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ‘makamlarında’ ziyaret etmesi sonrası yaşanması ise dikkat çekti.



Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim