Kepez Belediyesi’nin, senaryo dalında bu yıl altıncısını düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Ulusal Edebiyat Ödülleri’nde dereceye giren isimler ödüllerini aldı.


 Antalya Lisesi mezunu olan ve eserleriyle Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hatırasına ithaf edilen ulusal edebiyat yarışmasının ödül töreni Dokuma Modern Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirildi. 


 Pandemi nedeniyle ödül töreni, kısıtlı sayıda bir davetlinin katılımıyla online olarak düzenlendi.  Edebiyat yarışmasında ödül alan isimler de töreni online şekilde izledi.  Salonun dekoru da, edebiyata vurgu yapan objelerle hazırlandı.

 

TÖREN 'ONLİNE' OLARAK YAPILDI


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, töreni neden sanal ortamda yaptıklarını şu sözlerle açıkladı: 


“Gönül arzu ederdi ki, geniş bir katılımla bundan önceki 5 yarışmada olduğu gibi büyük bir heyecan içerisinde, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın ruhuna uygun bir biçimde bu ödül törenini ifa edelim.  Ama bu mümkün olmadı. Pandemi şartları sebebiyle ödül törenini online ortamda, sınırlı bir katılımcı ile gerçekleştirdik.”


ORHAN PAMUK İLK ÖDÜLÜNÜ ANTALYA'DA ALDI

Antalya’daki yarışmalarda ödül almanın kıymetli olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü “Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk, ilk edebiyat ödülünü 23 yaşında Antalya’da kazandı. Pamuk, 1975 Antalya Film Festivali kapsamında açılan öykü yarışmasında üçüncülük ödülünü aldı. Antalya'dan ödül almanın edebiyatçılara çok iyi geldiğini söyleyebiliriz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Törene sanal ortamda bağlanan ödül alan isimler de düşüncelerini paylaştılar. Daha sonra bu isimlere, sanal ortamda ödüllerini verdiler.

 

ÖDÜL KAZANANLAR AÇIKLANDI

Yarışmanın seçici kurulu, 68 senaryo eserini değerlendirerek dereceye giren eser ve yazarları belirledi. Seçici kurul, konunun ele alınışı ve filme dönüştürülebilirliği kriterlerinden dolayı birincilik ödülüne değer bir eserin olmadığına karar verdi.

Neslihan Bilgin Çelik, ‘Kusur’ adlı eseriyle ikincilik ödülünü, Eda Nur Kaldırım, ‘ Gülü Yitirmek’ eseriyle üçüncülük ödülünü aldı. Hayati Ateş de, ‘Çiçekli Fistan’ eseriyle teşvik ödünü kazandı.
Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülü Senaryo Yarışması’nda ikinci olan esere 5 bin TL, üçüncü olan esere 3 bin TL, teşvik alan yazara da 2 bin TL ödül verildi.
Yarışmada dereceye giren ilk 20 eser de ‘Türkiye’de kadın olmak’ adıyla kitaplaştırılacak.


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim