Türkiye’nin en önemli araştırma kurumlarından biri olan 87 yıllık kurum Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün (BATEM) kullanımındaki 203 dönümlük Narenciye Bahçesi'nin yanındaki 60 dönümlük alandaki ağaç katliamı Antalya’yı ayağa kaldırdı. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, hem 3 yıl önce Hamidiye Vakfı’na devredilen BATEM’in kullanımındaki alanın hem de Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiraya verdiği alanın BATEM’e devrini isterken katliam Meclis’e de taşındı ama halen sorulara yanıt yok.

 

 

YASAL TAKİP YAPILMALI!

Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü’nün Twitter adresinden 22 Şubat’tan paylaşıldığı iddia edilen Narenciye Bahçesi kiralamasına dair ‘kiracının sözleşmesi feshedilip hakkında dava açılmıştır’ paylaşımının aynı gün kaldırılması Antalyalının tedirginliğini daha da artırdı. 

Konuyu takibe alan CHP Antalya Milletvekilli Cavit Arı, tweet’i görmediğini ama bu paylaşımın yapılıp kaldırılmasını duyduğunu belirtirken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün buradaki sorumluluğunu yerine getirmesini ve gereken yasal takibi başlatmasını istedi.

 

MUTLAKA KORUNMALI!

10 Şubat’ta iddialara ilişkin basın açıklaması yapan ve konuya dair Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a verdiği yazılı soru önergesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluklarına dikkat çeken CHP Milletvekili Cavit Arı, “Narenciye korunmalı” dedi. Arı, “Sadece Antalya’ya değil, bütün Türkiye’ye hizmet etmiş ve etmeye devam edebilecek bitki çeşitliliğine sahip Narenciye, bu yeşil doku korunmalı” dedi.

 

VAKIFLAR’DAN CEVAP YOK

Hüsnü Karakaş Vakfı’na ait Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi’ndeki 60 dönümlük alana ilişkin 2019 yılında yapılan kiralamayı ve kiralanan yerdeki ağaç katliamını sorduğumuz Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, sessiz kalmayı tercih etti. Müdür Coşar, genel müdürlük basınla iletişime geçilmesini isterken, telefonlarımıza Ankara’dan da çıkan olmadı.

 

Songül Başkaya 

Editör: TE Bilisim