TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Okan Hançer, Piri Reis’in Avrupa Harita Mühendisleri Konseyi tarafından 2020 Yılın Haritacısı olarak ilan edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 


PİRİ REİS’İ ANTALYALILARLA BULUŞTURMAK İÇİN

 

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın, Türkiye’yi temsilen üyesi olduğu Avrupa Harita Mühendisleri Konseyi (CLGE) toplantılarında, daha önce 2013 yılında UNESCO Piri Reis'e ait Dünya Haritasının 500. yıldönümü olması münasebetiyle "Anma Yılı" olarak ilan edilmediğini hatırlatan Hançer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“2020 yılında Avrupa`da yılın haritacısı olarak ünlü Türk Denizci ve Haritacı Piri Reis`i aday göstermiş ve oylama sonucu adaylar arasından Piri Reis seçilerek kabul edilmişti. Bu vesileyle 2020 yılında, Avrupa`da CLGE ve bağlı meslek örgütlerinin yapacakları etkinliklerde yılın haritacısı olarak Piri Reis anılması kararı alınmış, bu vesileyle 2020 yılında, Avrupa`da CLGE ve bağlı meslek örgütlerince yapılan etkinliklerde yılın haritacısı olarak Piri Reis anılarak onore edilmişti.  

  

Bir deniz kenti olan Antalya iline ait de birçok detayın da bulunduğu Piri Reis haritalarının Antalyalılarla buluşması, benimsenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacındayız.”


Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim