Antalya, hafta içi akşamları saat 21.00'den sonra ve yine hafta sonları tam gün uygulanan koronavirüse karşı sokağa çıkma yasaklarının ve tüm bunlara ek olarak denetimlerle uygulanmasına çaba gösterilen maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları sonrasında vaka ve hasta sayılarında en düşük risk kategorisine düştü.

Yaklaşık iki ay önce Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması koronavirüs risk haritasında tamamen kırmızı olan Antalya'da kırmızı olarak gösterilen bir bölge neredeyse kalmamış durumda. Özellikle Falezler, Konyaaltı Sahili ve Işıklar civarında sürdürülen yoğun denetimlerin orta vadede amacına ulaştığı görülüyor.

Hastalıkta en düşük risk kategorisine gerileyen Antalya'da yoğun bakım ünitelerinde de büyük rahatlama yaşanıyor. Ekim ayı sonunda yüzde 80'lere yakın doluluk oranlarının yaşandığı Antalya'daki yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranları yarı yarıya azalmış durumda.

Antalya Valiliği ve sağlık otoriteleri, başta maske kuralı olmak üzere bütün pandemi tedbirlerine harfi harfine uyulmaya devam edilmesi gerektiğini ifade ederken, koronavirüse karşı aşısı yapılan vatandaşların da bu kurallara uymasının zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim