Başkan Geyikçi, “Öncelikle şunu tüm açık yürekliliğimle ifade etmek istiyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarım bu göreve koltuk sevdamızı tatmin etmek için değil sizlere hizmet etmek için talip olduk. Ancak geride kalan zamanda yaşananlar, bugün yaşadıklarımız, bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktı. En sonda söyleyeceğimi en başta söylemek istiyorum. Kent meydanı projemiz ne yazık ki siyasi manevralarla çıkmaza sokulmuştur!” dedi.

MEYDANA CAMİ TALEBİ!

Kent meydanı projemiz ile ilgili imar planını hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduklarını söyleyen Başkan Geyikçi, “Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğümüz, planla ilgili bilimsel gerçeklerden yola çıkarak, talepte bulundu. Biz de bu talebi yerinde bularak, gerekli müdahaleleri yaptık. Bu arada da alan için hazırlanan meydan projemizi sayın valimiz, sayın kaymakamımız, bütün meclis üyelerimiz, bütün siyasi parti ilçe başkanlarımız ile paylaşarak onların da görüşlerini alarak projemizin son halini verdik. “Tam işlemler sona erdi meydana ilk kazmayı vurmaya hazırız” derken bu defa da karşımıza Antalya İl Müftülüğü’nün alanda bir ibadet yeri ayrılması talebi çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da bu talebi kabul ederek, ekranda gördüğünüz yere bin metrekare alanı kapsayan ibadet yerini imar planına işledi. Bu imar planı şuan askıdadır” dedi.

BAŞKAN’IN İTİRAZI VAR!

Başkan Geyikçi, “Biz daha önce olduğu gibi yine gerekçelerimizi aktararak, askıda olan imar planına itiraz edeceğiz. Ayrıca dolgu alanında yapılan bu plan değişikliğinin teknik açıdan da uygun olmadığını düşünmekteyiz. Bu arada tekrar hatırlatmak istiyorum. Biz meydan projemizde hem kadınlar hem de erkekler için 23’er kişilik olmak üzere 46 kişi kapasiteli mescit yapacağız. Yani özetle projemizde zaten ibadet için yer ayrılmış durumda. Daha da önemlisi cami yapılması düşünülen noktaya 250 metre mesafede bir adet, 650 metre mesafede de 2 adet camimiz olduğunu hatırlatmak isterim. Bu konuyu Bakanlığımıza da aktardık” diye konuştu.

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim