Antalya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (ASMO) tarafından ‘Kısa Çalışma Ödeneği Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu webinar’ düzenlendi. Zoom uygulaması ve ASMO youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen webinar’a konuşmacı olarak Antalya İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Mustafa Akgül ve E. İş-Kur Başmüfettişi Ali İhsan Öztürk katıldı.

AMO’dan yapılan açıklamaya göre webinar’ın açılış konuşmasını yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, öncelikle seminere konuşmacı olarak katılan Mustafa Akgül ve Ali İhsan Öztürk’e teşekkür ederek, “Yaşadığımız Pandemi sürecinde hayatlarını ortaya koyarak çalışmalarını devam ettiren meslektaşlarımıza şahsım ve oda kurulları adına teşekkür ediyorum. Bu süreçte hastalanan meslektaşlarıma geçmiş olsun vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bir teşekkürü de başta TÜRMOB Genel Başkanımız Emre Kartaloğlu olmak üzere tüm TÜRMOB yönetimine etmek istiyorum. Pandemi sürecinde hastalanan meslektaşlarımıza, vefat eden meslektaşlarımızın yakınlarına maddi manevi her türlü desteği sağladılar” dedi.


BU BİR BAŞLANGIÇTIR!

Vergi Usul Kanunu kapsamında E-Belge olarak düzenlenen belgelerin, 2021 yılının Temmuz ayına ilişkin dönemden itibaren Form Ba ve Form Bs bildirimlerine dahil edilmeyeceği ile ilgili Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin Resmi Gazete’de yayınlandığını söyleyen Başkan Emrullah Tayfun Çavdar; bu konunun TÜRMOB ve Odaların gündeminde olduğunu ve uzun süredir uğraş verildiğini söyledi. Konunun çözüme kavuşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çavdar; “Bazı meslektaşlarımız bu konudan çok memnun olmamış olabilir ama bu da bir başlangıçtır. Bu ve bunun gibi birçok talebimiz zamanla yerine getirilecektir” dedi.


“KATKI VE AŞIDA ÖNCELİK İSTİYORUZ”

Bu zorlu süreçte birçok sektöre indirimler ve teşvikler verildiğini fakat çok zor koşullarda çalışan meslektaşları için hiçbir katkı yapılmadığını dile getiren Çavdar, “Bu teşviklerden ve indirimlerden meslek mensuplarımızın da yararlanmaları için bir kez daha talepte bulunuyoruz. Ayrıca aşı takviminde de öncelikli meslek gruplarına dahil edilmemizi istiyoruz. Sağlık çalışanlarının ve emniyet güçlerimizin önüne geçelim demiyoruz ama bizim de bu süreçte katkılarımız göz önüne alınarak bu taleplerimizin değerlendirilmesini istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim