İki dönemdir İbradı Belediye Başkanı olan Serkan Küçükkuru dün “Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki; Atatürk'ün Türkiyesi'ne böyle bir parti çok yakışacak” diyerek Memleket Hareketi’nin partileşme çalışmalarına Antalya’dan destek verdi

Muharrem İnce’nin Nevşehir Kampı’nda olduğu söylenen CHP’li Başkan Küçükkuru, “Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki; Atatürk'ün Türkiyesi'ne böyle bir parti çok yakışacak. Tüzüğünde; ‘Genel başkanını üyeleri seçecek ve en fazla iki dönem için seçecek. Parti içi seçimlerde çarşaf liste zorunlu olacak. Adaylıkta fermuar sistemi  sıralama ile bir kadın bir erkek olacak. Temsilde adalet ilkesi’ gibi daha birçok buna benzer tüzük hükümleri var. Parti programımızı okuduğunuzda işte bu Atatürk Türkiyesi’nin partisi diyeceksiniz” dedi.


İLK PAYLAŞIM KÜÇÜKKURU’DAN

Parti kurma çalışmalarını hızlandıran CHP'li Muharrem İnce’nin 80 kişilik ekibiyle Nevşehir'de üç günlük kampa girerek oybirliğiyle tüzüğünü kabul etmesinin ertesinde o kampta yer alan Küçükkuru da sosyal medyadan çıkış yaparak, “Parti programımızı okuduğunuzda işte bu Atatürk Türkiyesi’nin partisi diyeceksiniz” dedi.


KURULTAYDA DA İNCE DEMİŞTİ

Küçükkuru, 2018 yılındaki CHP Kurultayı öncesinde 2 Şubat’ta gazetemize yaptığı açıklamada CHP Olağan Kurultayı’nın başa baş geçeceğini iddia ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim gerektiğine inandığım için oyumu Muharrem İnce’ye vermeye düşünüyorum. Ben doğal bir insanım ve ne düşünüyorsam açık açık söylerim. Benim gibi birçok belediye başkanının ve il başkanının da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini düşünmüyorum. Ayrıca ben seçimin başa baş geçeceğini de düşünüyorum. Çünkü Genel Merkez’deki hava ve kulisler çok farklı” demişti.

Songül BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim