SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, SGK’ya borcu olan yurttaşların başvuru yapmaları için en son tarihin 1 Şubat olduğunu açıkladı. Deniz, bu sürenin daha fazla uzatılmayacağının altını çizerken, “Bizim son çağrımız, gelin bu büyük fırsatı kaçırmayın! Yarın ah vah, keşke demeden bu imkanları bugünden görün ve başvurunuzu yapın” ifadesini kullandı.

 

SGK’nın daha önce belirttiği tarih Ocak ayının başıyken, uzatma sonrasında tarih 1 Şubat tarihine ertelendi. SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, 7256 sayılı kanun ile gelen ödeme kolaylığını hatırlatırken, “31 Aralık 2020 itibari ile başvuru tarihleri sona eriyordu. Ancak bu yapılandırma kanununa yoğun ilginin bulunması sebebiyle başvuru süresi 1 ay uzatıldı.  1 Şubat Pazartesi gününe kadar yapılandırmalar devam edecek” dedi.

 

HEM İŞVERENE HEM SİGORTALIYA BÜYÜK AVANTAJ

Söz konusu uygulama ile başvuruda bulunarak haciz işlemi uygulanan işyerlerinin hacizlerinin de kaldırılabileceğini ifade eden Deniz, “Yapılandırma gerçekten birçok avantajı da bünyesinde barındırıyor. Biz bu yapılandırmaya başvuranlar için teminat istemiyoruz. Teminat bulmak zorunda kalmayacak işverenlerimiz. Aynı zamanda yapılandırmaya başvuran işverenlerimiz çalıştırmış olduğu sigortalılardan dolayı teşvikten yararlanmaya devam edecekler. Bu da işverenlerimiz açısından son derece büyük bir avantaj” şeklinde konuştu.

 

Haciz uygulanan iş yerlerinin ödeme sonrası haczi kaldırabileceğini de aktaran Deniz, 1 Şubat tarihine kadar sigortalı çalışanların da E-devlet üzerinden ve yine işyeri sahiplerinin aynı şekilde başvuruda bulunabileceği ve internetten başvuru yapamayanların SGK Merkezleri’nden gerekli desteği alacaklarını vurguladı.

 

GECİKME ZAMMI ALINMADAN ÖDEME İMKANI

Yapılandırmanın birçok avantajı olduğundan bahseden Deniz, tüm işlemler için başvurunun 1 Şubat’ta sona erdiğini belirtirken, 7256 sayılı kanunun sadece primleri kapsayan bir ödeme kolaylığı olmadığını, aynı zamanda genel sağlık sigortaları açısından da gecikme zammı alınmadan sadece ana paralarını ödemeye imkan tanıyan bir fırsat sunduğunu belirtti.

 

SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, Bağ-Kur’lu sigortalıların durdurulan sigortalılık sürelerini yeniden ihya etmelerinin imkanının da olduğunu aktarırken, işverenlerinin veya sigortalıların rücu alacak davalarına ilişkin yersiz alınan gelir ve aylıkların geri ödenmesine ilişkin borçları da varsa bunların da yapılandırma kapsamına girmekte olduğunu söyledi.

 

(İHA)

Editör: TE Bilisim