İşte o açıklama... 

“Varlık Fonu’na devredilen PTT Genel Müdürlüğü, Antalya’nın en değerli sahillerinden olan ve 1952 yılında Valilik tarafından tahsis edilen Lara’daki Eğitim ve Dinlenme Tesisini ihaleyle satışa çıkardı. 


Güzeloba Mahallesindeki yaklaşık 16 bin 830 metrekarelik arsa ve içerisine bulunan PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesisi, 20 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan ihale ile satılacak. Halka tahsis edilmesi gereken alan yine birilerine peşkeş çekilerek vatandaşın kullanımından uzak tutulacak. 


PTT’nin bu tesisleri satışa çıkarmasındaki amaç nedir bilmiyoruz. Ancak Varlık Fonu’na devredilen PTT’nin 2019’daki rekor zararı (1 Milyar 200 Milyon Lira) devam ediyor olmalı ki; Antalya’nın en güzel ve en değerli arazilerinden birinde bulunan tesislerini yangından mal kaçırırcasına sessiz sedasız satışa çıkardılar. 


Önceki yıllarda Lara Kent Parkı’nın ihaleyle Fettah Tamince’ye verilmesine Antalya halkı müsaade etmemiş, büyük bir özveri ve direnç göstererek halkın kullanımındaki sahilin devredilişini iptal ettirmişti. 


Dört bir tarafı doğal güzelliklerle, öz kaynaklarla, tarihi dokularla dolu ülkemizin bu güzelliklerini ve kaynaklarını Katarlılara satma, yandaşlara peşkeş çekme, rant kapısına dönüştürme yöntemini alışkanlık haline getiren AKP hükümeti; bu ülkenin doğal ve yapay kaynaklarını iktidara geldikleri ilk günden beri sata sata bitiremedi!


Son dönemde kıyı şeritlerinin ihalesiz, bedelsiz, sorgusuz sualsiz bakanlık bürokratlarının yönettiği MUÇEV’e devredilmesiyle hız kazanan AKP’nin talan politikası açıkça göstermektedir ki; SONA YAKLAŞTILAR!


Talan, yağma, rant, peşkeş çekmek, ihaleye fesat karıştırmak, şaibe vb. kavramların ana merkezi AKP’nin son derece yakın ve kaçınılmaz bitişi; “Giderken ne götürürsek kardır” mantığıyla hareket etmelerini sağlıyor! 


Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü olarak gündemde olan bu satışın gerekçelerini, ihalenin detaylarını, bu şehrin gerçek sahipleri olan Antalya halkının tepkilerini ve beklentilerini her detayıyla değerlendirerek adımlar atacak, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi 

Editör: TE Bilisim