Antalya'nın Serik İlçesi'nde bulunan Çandır Mahallesi'nde İ.G. adlı 29 yaşındaki genç, kız arkadaşına evlilik teklifi yapmak üzere bir okulun bahçesinde arkadaşlarıyla toplanarak drift gösterisi sergiledi. İ.G'nin kız arkadaşını etkilemek için yaptığı gösteri sırasında, koronavirüs yasaklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 22 kişiye, drift yaptığı için bir kişiye ve alkollü olduğu için de bir başkasına toplamda 78 bin 137 Türk Lirası cezaya mal oldu.

Serik'te bir genç uzun süredir birlikte olduğu kız arkadaşına sürpriz bir evlilik teklifi hazırladı. Genç, spor aracıyla kız arkadaşını hazırlık yaptığı okul bahçesine getirdi. Okulun bahçesine kalp çizen gencin arkadaşları da meşaleli ve Tofaş model araçları ile hazır bulundu. 

Kız arkadaşını kalbin olduğu yere götüren genç diz çöküp evlilik teklifinde bulundu. Farları yanmayan otomobil çiftin etrafında uzun süre drift attı. Maske ve sosyal mesafenin olmadığı etkinlikte egzos gürültüsü ve drift sesi mahalle sakinlerini rahatsız etti. 

 

EVLİLİK ARİFESİNDEKİ GENCE REKOR CEZA!

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından  Serik İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler olayın Çandır Mahallesi’ndeki ortaokul önünde gerçekleştiğini belirledi. Aynı mahallede yaşayan 29 yaşındaki İ.G’nin kız arkadaşına evlenme teklifi yapmak amacıyla, arkadaşları ve arabalarıyla okul bahçesinde toplandığını, grubun sosyal mesafe ve maske kuralı ihlal ettiklerini belirledi. Drift atan sürücüleri de belirleyen ekipler tüm sürücülerin belgelerini de kontrol etti. 

Yapılan denetimde 07 FK 354 plakalı TOFAŞ model aracıyla dirft atan 23 yaşındaki S.C’ye ‘drift atma suçundan’ 6bin 700 TL,  sigorta ve muayene eksikliğinden 458 TL olmak üzere toplamda 7 bin 158 TL  idari para cezası uygulandı. Ayrıca alanda alkollü araç kullanan 28 yaşındaki B.Ş.’ye de bin 679 TL cezai işlem uygulandı, ehliyetine 2 yıl el konuldu. 

  Etkinliğe katılıp trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve İl Umumi Hıfzısıhha 282. Maddesine aykırı davranan 24 kişiye toplamda 78 bin 137 TL cezai işlem uygulandı. 

(İHA)

Editör: TE Bilisim