Kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik her türlü şiddet haberi gelmeye devam ediyor. Son olarak eşinden 12 yıl boyunca sistematik taciz, tecavüz ve işkence gören Melek İpek isimli kadın, eline geçirdiği pompalı tüfekle işkenceci eş Ramazan İpek'i vurarak öldürmüştü.

İki çocuk annesi Melek İpek'in söz konusu olayda meşru müdafaa uyguladığı ifade edilerek tutukluluğuna itiraz edilmişti. İtiraz, Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce reddedildi.

İpek'e avukatlık görevini üstlenen Ahmet Onaran, "İlk günkü inancımız ve gayretimizle Melek İpek'in özgür kalması için mücadele edeceğiz" dedi.

Antalya'da tamamen çıplak şekilde ve kelepçelenerek uzun süreli işkenceye mağruz kalan, yüzünde büyük şişilikler ve morluklar oluşarak tanınmaz hale gelen Melek İpek isimli kadın, 36 yaşındaki eşi Ramazan İpek'i av tüfeği ile vurarak öldürdü. Olaya ilişkin görgü şahitleri ise 7 ve 9 yaşlarındaki küçük kızları oldu.


Melek İpek'i savunmak için çok sayıda avukat harekete geçti


Cinayete ilişkin soruşturma devam ederken, bugün Melek İpek’in avukatlığını yapan Avukat Ahmet Onaran, Hüseyin İlerioğlu, Merve Özer Er ve onları destekleyen 10’a yakın avukat, 15 Ocak Cuma günü Antalya Adliyesine gelerek Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliğine verdikleri dilekçeyle İpek’in tutukluluğuna itiraz etti.  Dilekçeyi değerlendiren 1. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluğa itirazı reddetti. 

 

Hukuk mücadelesi sürecek

 

Melek İpek’in avukatı Ahmet Onaran, itirazlarının reddedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Onaran, “Tutukluluğun kaldırılmasına ilişkin talebimiz, Sulh Ceza Hakimliğince reddedilerek Melek İpek’in tutuklu yargılanmasına yönünde karar verdi. İlk günkü inancımız ve gayretimizle Melek İpek’in özgür kalması için mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 


(İHA)

Editör: TE Bilisim