Öncelikle sağlık çalışanlarına uygulanacağı açıklanan aşılamada, yaş grupları ve risk grupları detaylı olarak ele alındı ve bir liste oluşturuldu.

Buna göre uygulama sağlık personelini takiben 80 yaş üstünden başlayıp 65 yaşına kadar kademe kademe inecek. Bu arada yaş grupları içinde de kronik rahatsızlık durumuna göre kişiler öncelik sıralaması yapılarak aşılanacak.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da aşılama faaliyeti Perşembe günü itibariyle sağlık çalışanları üzerinden başladı.

 

Kamu ve özel hastanelerin yanı sıra Aile Hekimliklerinde de aşı uygulaması yapılmakta. Uzmanlar hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle, aile hakimliklerinde aşı uygulanmasının çok olumlu olduğunu belirtmekteler.

 

Güzeloba’da bulunan 122 no.lu Aile Hekimliği biriminde de sağlık çalışanları aşılarını yaptırmaya başladılar. Aile Hekimleri Dr. Özlem Yıldırım ve Dr. Hüseyin Ataş nezaretinde, uzman hemşireler tarafından uygulanan aşılama faaliyeti, randevusunu oluşturan sağlık çalışanlarına hiçbir sorun yaşanmadan uygulanmakta.

 

Sağlık çalışanı meslektaşlarına uygulama yapmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Dr. Özlem Yıldırım, aşı olmanın bu aşamada coronavirüse karşı en önemli savaş aracı olduğunu, her an risk altında olan, başta sağlık çalışanları ve diğer meslek grupları olmak üzere, tüm vatandaşların da bu aşıyı olması gerektiğini söyledi.

 

Randevusunu kolaylıkla alıp aşı olmak üzere bağlı olduğu Aile Hekimliğine davet edildiğini söyleyen ve Dr. Yıldırım nezaretinde aşısını Hemşire Birgül Bingöl’ün elinden yaptıran Eczacı Gülfidan Özgirin Sezen de aşı olmanın önemini vurgulayarak şu aşı, bu aşı diye polemik yaratmanın anlamsız olduğunu, elimize gelmiş olan ve iki faz çalışmasının sorunsuz tamamlandığı bilinen Sinovac aşısını yaptırmanın hiçbir sakıncası olmadığına inandığını söyledi.

 

Dr. Özlem Yıldırım ve Hemşire Birgül Bingöl’e aşısını güven içinde uyguladıkları için teşekkür eden ve çalışmalarında kolaylıklar dileyen Ecz. Sezen, Dünya’da henüz üç faz çalışması bütünüyle tamamlanmış hiçbir aşının olmadığını sözlerine ekleyerek, “örneğin çok yüksek koruyuculuğu olduğu açıklanan Biontec-Pfizer aşısının bile erken uygulama izni ile piyasaya sürüldüğünü biliyoruz. Bu aşının da saklama koşulları nedeniyle her yerde uygulanması mümkün değil. Bedava verseler, alıp -70 derecede saklamanız için önce büyük bir yatırımla soğuk zincir sisteminizi yenilemeniz gerekmekte, bu da bırakın sağlık merkezlerini, devletlerin bile zor karşılayabileceği bir durum” diye konuştu.

 

Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim