KESK Antalya Şubeler Platformu adına konuşan BES Antalya Şube Başkanı ve KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol "Sendikalı, sendikasız, KESK üyesi olsun ya da olmasın, tüm kamu emekçileri adına çağrıda bulunuyor, kamu emekçilerini hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı aşağıdaki asgari taleplerimiz etrafında örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz” dedi.


Devrim Mol, taleplerini şu şekilde sıraladı:

● Çoktan hükmünü yitiren, kamu emekçilerine 2021 yılı için %3 +%3 maaş artışı dayatılan “TOPLU SÖZLEŞME” derhal yenilenmeli, yeni toplu sözleşme yapılıncaya dek yaşanan gerçek enflasyon, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak EK ZAM yapılmalıdır.

● Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır.

● Birinci vergi dilimi %15 ten %10’a düşürülerek, yoksulluk sınırına kadar olan maaşlardan yapılan kesinti birinci vergi diliminde sabitlenmelidir.

● Emekçilerin sağlık, eğitim, gıda, barınma, giyim, elektrik, ısınma giderleri için ödediği vergiler gelir vergisi matrahından mahsup edilmelidir.

● Yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerin elektrik, doğalgaz, su, internet giderleri pandemi tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya kadar Hazineden karşılanmalıdır

● Bebek maması, bebek bezi ve ekmek, süt ürünleri, elektrik, doğalgaz, su başta olmak üzere temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır. Kamu hizmeti veren bizlere aşıda öncelik tanınmalı, işyerlerimizde gevşetilen salgın önlemleri tekrar uygulanmaya başlamalıdır. Biri bitmeden, diğeri başlayan yapılandırma uygulamalarının yarattığı iş yükü ortadadır, bu sebeple ek ödemelerimiz arttırılmalı, her türlü ek ödemenin emikli aylıklarına yansıtılması sağlanmalıdır" dedi.

 

Açıklamanın ardından kamu emekçileri yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak maaş zammını protesto etti.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim