4-11 arası tüm sınıflarda okuyan öğrencilerin derslerini 4-22 Ocak tarihleri arasında belirlemesi gerekiyor. Eğitim-İş’in MEB’in iç yazışmalarına ulaşması sonrası bakanlığın gündeminin pozitif bilimlerle, sanatla, sporla, yabancı dillerle ilgili dersleri seçtirmek yerine dini içerikli derslerin dayatılması olduğu ifade edildi.

Eğitim-İş Antalya Şube başkanı Sadık Acar’ın yaptığı açıklamaya göre; İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen talimatta ‘Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için ilçe müdürlerine büyük rol düştüğünün altı çizildi.


“OKULLAR TARİKATLARA TESLİM EDİLİYOR”


 Acar, söz konusu çabaların okulların dernek ve vakıflara teslim edilmesi anlamına geleceğini ifade ederken, “tarikatların eğitime yine arka bahçeden sokulmaya çalışıldığının göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bir çok öğrencinin okul yönetimiyle ters düşmemek için bu dayatmalara boyun eğmek zorunda kaldığını söyleyen Acar, öğrencilerin hayatlarında ve sınavlarda daha faydalı olacak dersleri alamadıklarını belirtti.

Eğitim-İş Antalya İl başkanı Sadık Acar, “Normalde okulların önünden bile geçmesine izin verilmemesi gereken, sicilleri ağza alınmayacak suçlarla kabarmış, Cumhuriyet alerjisi söylemlerinden taşan yobaz topluluklar, STK adı altında okullara enjekte edilmektedir” ifadelerini kullandı.


“İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATMALIDIR”


Acar konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğitim-İş olarak uyarıyoruz! Çocukların zihinsel yönelim ve becerilerine göre bir eğitimden geçmelerini sağlayacak sistem lafını dilinden düşürmeyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başında oturduğu bakanlıkta kendi söylemiyle bu kadar çelişen bir uygulamanın nasıl olduğunu kamuoyuna açıklamalıdır. Eğer konuşmalarındaki çağdaşlık vurgusu takiyye değilse derhal harekete geçmeli, seçmeli dersleri tüm  okulları imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışan yöneticilere yönelik idari soruşturma başlatmalıdır.”

Seçmeli ders belirleme sürecinin velinin bilgisi dahilinde ve öğrenci tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Sadık Acar, “Buradaki asıl amaç, öğrencinin kendini keşfetmesi, kendi ilgili olduğu alanda donanımlı hale gelmesidir. Ülkenin geleceğini direkt olarak ilgilendiren bu konu, iki tane partizan müdürün koltuğunu sağlamlaştırmak için yapacağı hamlelere kurban edilmez, ettirmeyiz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim