Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında “10 0cak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilerin halkın haber hakkını ve meslek onurunu korumak için edindiği hakların, geride kalan 60 yılda tamamına yakınının törpülendiği bir tablo ile karşı karşıyayız” denildi.

 

ÇGD’nin genel merkez açıklamasında “gazeteci hapishanesi” olarak adlandırılan Türkiye’de; gazetecilerin, baskı, sansür, soruşturma, gözaltı, tutuklama ve maddi ceza kıskacında mesleğine devam etmek zorunda kaldığı bildirildi. Açıklamada “Demokrasiden her gün bir adım daha uzaklaşan ülkemizde, geriye doğru atılan her adımda da gazeteciler hedef alınmaktadır” denildi.

 

GAZETECİLER ÇALIŞAMAZ DURUMDA


“Gazeteciler, günümüzün tarih yazıcılarıdır ve günümüz tarihi ise iktidarın manipülasyonları ile karartılmaktadır. Gazetecilerin gerçeklere ulaşmasını değil, servis edilen manipülatif içeriklerin kullanılmasını isteyen, niteliğin ve meslek ilkelerinin değil, ‘emir alan kullanışlı kalemlerin’ öne çıktığı bu medya düzeninde de meslektaşlarımız ‘çalışamaz’ duruma gelmiştir.”

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim