Başkan Uysal, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olarak kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 60’ıncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basın özgürlüğünün demokratik bir toplum yaşamı, tüm kurumlarıyla işleyen bir demokrasi için vazgeçilmez olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Basın özgürlüğü, sadece gazetecilerin değil toplumun özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkıdır, kamuoyunun özgürce oluşmasıdır, hesap verebilirliktir, şeffaf yönetimlerdir. O nedenle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözü, farklı fikir ve yaklaşımların ifade edilebildiği mecraların son derece kısıtlı olduğu bir dönemde hala güncel, hala yaşamsal önemdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, koşullar ne olursa olsun doğruluktan, tarafsızlıktan, bağımsızlıktan, kamu yararını savunmaktan vazgeçmeyen basın emekçilerini sevgi ve saygıyla selamlıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyorum.”

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim