Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma modelini hayata geçirmek için kırsal bölgelerde üretimi ve çiftçiyi destekleyen çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Şube Müdürleri, Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve teknik personelden oluşan heyet Elmalı’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan 8 mahallesinde muhtarlar ve köylülerle bir araya geldi.

 

TOHUM, GÜBRE VE İLAÇ DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre belediyenin, ekim yapılmayan araziler için çiftçilere tohum, gübre ve ilaç desteği sağlayarak, bu arazilerin tarıma açılmasına imkân sağlamayı hedefleyen çalışması kapsamında Elmalı Özdemir Mahallesi’nde çiftçilere ata buğday tohumu, ilaç ve gübre desteği sağlandı. Dağıtılan tohumlar traktör ve mibzer yardımıyla toprakla buluşturuldu.

 

EKİLEMEYEN ARAZİLER TOHUMLA BULUŞTU

Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan Özdemir Mahalle Muhtarı İlhan Sert “Antalya Büyükşehir Belediyemizin çevre köylerimize tohum ve girdi destekleri sağlaması yerel yönetime yeni bir anlayış kazandırıyor. Özellikle pandemi döneminde bir kez daha gördük ki sağlıklı beslenmenin temelini iyi tarım, güvenli beslenme oluşturuyor. Mahallemizin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Maliyetlerden dolayı ekilemeyen arazilerimizin tohumla buluşturulmasına vesile olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımıza ve tüm emeği geçen personele şahsım ve köylülerim adına teşekkür ederim. Bereketli bir hasat sezonu olmasını diliyorum” dedi.

 

BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM ÇALIŞMASI

Heyet, Elmalı’nın Özdemir, Gümüşyaka, Gölova, Geçmen, Kışla, Yılmazlı, Geçit ve Karaköy mahallelerinde yaptığı toplantılarda çiftçilerin sorun ve ihtiyaçları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Üreticilerin talepleri belirlendi. Çiftçilere, sulama havuzu ve destekleri, fidan desteği, enerji paneli desteği, hayvan bakımı konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Gümüşyaka Mahallesi’ndeki üreticilere organik tarım, toprak analizi ve sulama eğitimi verdi. Ziraat mühendisleri, çiftçilere iyi tarım uygulamalarını anlattı.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim