1 Kasım’da gerçekleşen Eğitim İş Antalya Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar ve yeni yönetim basınla tanıştı. Başkan Acar, “Ülkesi olmayanın sendikası olmaz ilkesi ile yola çıkan, laik, demokratik, bilimsel, çağdaş, kamusal eğitimi savunan Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yöneticileriz” diyerek, ekip arkadaşlarını tanıttı.

 Başkan Acar, şube binasında düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti: “Seçimde 2 ayrı liste olarak demokratik yarış verdik. İki liste olmasının sebebi fikirsel olarak değil, sadece kurulları belirleme ayrılık yaşadığımız için ayrı listeler oluştu. Bizler örgütün ön plana çıkardığı ilçe yönetiminde çalışan, ülkesi olmayanın sendikası olmaz ilkesi ile yola çıkan, laik, demokratik, bilimsel, çağdaş, kamusal eğitimi savunan Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yöneticileriz.”

 “EĞİTİMDE AĞIR TAHRİBAT”

“AKP döneminde çıkarılan 4+4+4 sistem, eğitime ağır tahribat vermiştir. Yapboz haline getirilen sınav sisteminde, bu yıl liseye başlayan çocuklarımız akademik okulların yetersizliğinden dışarıda kalanlar mahalli yerleştirme ile istemedikleri ve ikili eğitim yapan okullarda derslere başladılar. Pandemi sürecinde önlemler alınırken Önce okulların kapatılmasının bilimsel izahı yoktur. Akşam kapatılan okullar, sabah ne olduysa okul öncesi okullar, sermayenin de baskısıyla tekrar açıldı. Sorumluluktan kaçan MEB’in vaka sayısı zirvede iken okul öncesi öğretmenlerin, öğrencilerin ve yöneticilerin sağlığını riske atarak okulların açılmasının sorumluğunu il, ilçe ve okul yöneticilerine bırakması manidardır.”

 “BU KANUN KABUL EDİLEMEZ”

Sarayın ve yandaşların çıkarmaya çalıştığı Öğretmen Meslek Kanunu kabul edilemez. Eğitim ve öğretim politikaları için oluşturulan kurulun işletme, mühendislik ve ilahiyat menşei olduğunu hatırlatırız. Ancak eğitimin tüm paydaşlarından görüş ve önerilerinin alındığı, birlikte mutabık kalınan bir kanun kabul edilebilir. AKP döneminde itibarsızlaştırılan öğretmenler, bir de geleceklerinden endişe duymaktadır.”

 Toplantıya Eğitim İş eski Başkanı Fatin Iltar ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık da katıldı.

 Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim