HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’e, yer aldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) İnanç Komisyonu kapsamındaki çalışmaları nedeniyle Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine, Antalya Emek ve Demokrasi Platformu tepki gösterdi. Platform üyeleri, 28 Kasım Cumartesi günü Attalos Heykeli önünde kararı protesto etti.



“AĞIR BİR HUKUK İHLALİ”

Platform adına açıklamayı HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar yaptı. "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz" pankartı açan platform, açıklama sonrası sessizce dağıldı. Kemal Bülbül'e verilen hapis cezasının hukuki değil, siyasi olduğunu dile getiren HDP Eşbaşkanı Taşar, karar ile ağır bir hukuk ihlaline imza atıldığını söyledi.

Gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunan Taşar, şöyle konuştu: “Kemal Bülbül’e ve diğer hak, adalet, demokrasi ve barış savunucularına karşı yürütülen gözaltı operasyonları ve haksız ve dayanaksız bir şekilde verilen cezaların muhalifleri susturmaya, sindirmeye ve tasfiyeye yönelik çabalar olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama iktidara şunu söylüyoruz; baskılarınız, zulmünüz bizi ve Kemal Bülbül’ü sindiremeyecek ve hak, emek, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizden alıkoyamayacaktır. İktidara sesleniyoruz; bütün baskılarınız bize vız gelir tırıs gider. Devrimcilere, demokratlara diz çöktüremeyeceksiniz. Kemal Bülbül’ün dediği gibi; Ferman Yezit’inse, meydan Hüseyin’indir.”

BÜLBÜL’DEN TEŞEKKÜR

HDP Milletvekili Bülbül de platforma sosyal medyadan teşekkür etti: “Haklıyız kazanacağız!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerine, İl örgütümüze, İl eş başkanlarımız; Remziye Zengin ve Muhsin Taşar'a, PM üyelerimiz; Songül Şarklı ve Ahmet Kaya'ya, Antalya'daki dost kurum temsilcilerine, katılımcı mücadele yoldaşlarıma; bize Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza için açıklama ve desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum!”

 

Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim