25 Eylül’de yapılan olağan AKP İlçe Kongresi ile göreve gelen Osman Ülker, 28 Kasım Cumartesi günü Lara’da bir otelde düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Dünden Bugüne AK Parti Projesi’ni başlatarak geçmiş dönem ilçe başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği, belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliği yapmış isimleri tek tek ziyaret ettiğini söyleyen Ülker, siyasette ahde vefanın çok önemli olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ İDDİASI

Siyasette devamlılığın önemli olduğunun altını çizen Ülker, göreve geldiğinde ilk olarak mahalle başkanlarını ve muhtarlarını ziyaret ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Sosyal İşler bölümümüz çalmadık kapı bırakmıyor. Kadın parti üyelerimize bu konuda özellikle teşekkür ediyorum. Ziyaretlere ben de katıldım. Örnek vermek gerekirse Soğuksu Mahallesi’ne yaptığımız ziyarette Mehmet Adalı isimli bir Beyefendi ile tanıştım. İki bacağını kaybetmiş engelli bir vatandaşımız. Bizlere dedi ki “Ben AKP’li olduğum için Muratpaşa Belediyesi araçları maske ve dezenfektan dağıtırken bana vermediler” dedi. Yine Konuksever Mahallesi’ni ziyaretimizde birçok vatandaşımızdan kendileri ile ilgilenilmediği yönünde şikayet aldık. Biz de kendi imkanlarımızla çözüm üretmeye çalıştık.”

“BELEDİYEMİZDEN ÖZVERİ BEKLİYORUZ”

Göreve geldiğinden beri devamlı sahada olduğunu söyleyen Ülker, Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmalarını incelediğinde belediyenin sadece birkaç sokağa asfalt çalışması ve makam kabulü yaptığını söyleyerek devam etti: “Biz sürekli sahadayız. Mahalle mahalle gezip yardım etmeye çalışıyoruz. Aynı özveriyi belediyemizden de bekliyoruz. Keza burada kaymakamlığımızın, ilçe sağlık müdürlüğümüzün, emniyet müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalardan bahsetmek istiyorum. 106 bin 552 denetim gerçekleştirdi, kurulan filyasyon ekipleri, Muratpaşa İlçesi’ni baz aldığımızda bu rakam gerçekten çok ciddi bir rakam. Bu denetimlerin 84 bin 253’ü hanelere düzenlenirken, 22 bin 299 işyerlerine düzenlendi.”  

HALKIN YANINDA OLMAYA GELDİK”

“Muratpaşa Belediyemiz, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapora şuan savunma düzenliyor. Kaçak ve fazla imar uygulamaları, savcılık şikayet uygulamaları, İhale fesatları, yurtdışı harcamaları, imzasız hak edişlerin ödenmesi, bağışlanan arsaların satılması, fazla mesai ödemeleri, kurulan komisyonlarda toplantı yapmadan alınan huzur hakları gibi birçok konuda şuan Muratpaşa Belediyemiz soruşturma geçiriyor. Basının da bu konunun takipçisi olmasını talep ediyorum” diyen Ülker, “Konuyu biz de takip ediyoruz. Çok ciddi 164 sayfalık bir rapor var şuan. Burası hepimizin belediyesi. Bizim verdiğimiz vergiler ile yönetiliyor. Bu çalışmayı a’dan z’ye takip etmemiz gerekiyor. Biz bu hafta içi meclis üyelerimizin başvurusu ile İçişleri Bakanlığımızın hazırladığı raporu incelemek istiyoruz. Basına bu raporun ulaştırılması gerektiğini inanıyoruz. Şuan olduğundan daha şeffaf bir belediyeciliğin gelmesi gerektiğine inanıyorum. Bizler Muratpaşa gönüllüsü insanlarız. Yönetim kurulumuzda genç, yaşlı, iş insanı, esnaf, kadın, erkek birçok insan var. Biz koltuğumuzda oturup insanlar ile sohbet etmeye gelmedik. Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşmaya geldik taktir halkındır” dedi.

Yasin SALİHOĞLU

 

Editör: TE Bilisim