İnsanlara sağlıklı bir yaşam şeklinin benimsetilmesi, beden ve ruh sağlığının geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için bireyleri spora özendirmek ve teşvik etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Skyrunning Spor Kulübü, geliştirmiş olduğu plan ve proje doğrultusunda, doğa yürüyüşü etkinliklerinin yapılacağı parkurların işaret ve yönlendirmelerini önceden belirleyerek etkinliklerin sağlıklı ve güvenli alanlarda gerçekleştirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda kulüp tarafından geliştirilen “Topçu Yolu Parkuru” ile “Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru” projeleri, kulübün sporcularının bu parkurları yürüyerek sahada ölçümleme, koordinat belirleme ve vaziyet planı çalışmalarını gerçekleştirmesiyle yeni bir boyuta taşınmış oldu.

 

OY BİRLİĞİ İLE DESTEK

Kulüp tarafından halihazır harita çalışmaları yapılan projelerden “Topçu Yolu Parkuru” Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında; “Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru” ise Kasım ayı olağan toplantısında gündeme alınarak, parkurların Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Alanı Yönetimi Koordinasyon Merkezi’nde (SYAYK) kayda alınmasına oy birliği ile karar verildi.

Skyrunning Spor Kulübü Başkanı Mürşidin Demircan, Kulüp tarafından gerçekleştirilen projelerin tescil edilmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Kulüp olarak belirlediğimiz, insanların sağlıklı bir yaşam şeklini benimsemesi, doğal ve güvenli ortamlarda spor yapabilmelerinin sağlanması hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin birleştiği parkurları belirleme ve Antalya’mıza kazandırma çalışmaları yapmaktayız. Şimdilik bu iki parkurun SYAYK’ta kayıt altına alınması Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Bu, bizim için büyük bir mutluluk. Halkın faydalanacağı, milli şuur ve bilincin yaşatılacağı tarihi değeri olan ve doğal güzelliklerle dolu yeni parkurları Antalya’mıza kazandırmak için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.” dedi.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim