GENEL BAŞKAN ÖNERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimleri sonrasında Antalya’ya Genel Sekreter olarak önerdiği Dr. Hüseyin Karakuş, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun talebi üzerine Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. Belediyede 4 genel sekreter yardımcılığı görevinin 2’sini Ramazan Demir yürütüyordu.

4’ÜNCÜ KADRO KARAKUŞ’UN

İdari işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, mali işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı’nı da vekaleten yapıyordu. Teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan, sosyal işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ise Mustafa Gürbüz’dü. Demir’in vekaleten görev yaptığı kadroya Karakuş atandı.

TUNCER’İN HABERİ YOK

Genel Sekreter Cansel Tuncer’in yetkilerinin geri alınması sonrasında yapılan atamanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yapıldığı öğrenildi. Dün ataması yapılan Karakuş için oda hazırlanırken, edinilen bilgiye göre Karakuş’un geniş yetkilerle görev yapacağı söyleniyor. Genel Sekreter Tuncer’in bu atama için yapılan talepten haberinin olmadığı da gelen bilgiler arasında.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimleri sonrasında Antalya’ya Genel Sekreter olarak önerdiği Dr. Hüseyin Karakuş, Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun talebi üzerine bir genel sekreter yardımcısı ataması yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimleri sonrasında Genel Sekreter olarak önerdiği Dr. Hüseyin Karakuş, Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde şuan bulunan 4 genel sekreter yardımcılığı görevinin 2’sini Ramazan Demir yürütüyordu. İdari işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olan Demir, mali işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak da vekaleten görevliydi. Teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan, sosyal işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ise Mustafa Gürbüz’dü. Dün Ramazan Demir’in vekaleten görev yaptığı bir kadroya Dr. Hüseyin Karakuş atandı.

MİLİ EĞİTİM’DEN MECLİS’E

Eğitimci kökenli Karakuş, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanlığı dahil pek çok görevde bulunmuş. Doktorasını yerel yönetimler üzerine yapan Karakuş’un bir dönem milletvekili danışmanı olarak Meclis’te de görev aldığı biliniyor.

KARAKUŞ’UN EĞİTİMİ

1969-1973 Malatya Arguvan Kızık Köyü İlkokulu

1979-1976 Malatya Hasan Varol Ortaokulu

1976-1979 Malatya Turan Emeksiz Lisesi

1980-1984 Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Ana Bilim Dalı (Lisans)

1993 - Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü

1993 - Devlet Lisans Okulu İngilizce Kursu

2002 - İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Kamu Yönetimi ( Doktora)

MESLEK DENEYİMİ

M.E.B. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı (2006)

M.E.B. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı (2003)

M.E.B. Çıraklık ve Yaygın Eğitimi Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı (2002)

İĞSAŞ İzmit Gübre Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi (2002)

M.E.B. Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ( 2001)

M.E.B. İlk Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı (2000)

M.E.B. Araştırma ve Planlama Kurulu Başkanlığı Uzman (1999)

M.E.B. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı (1999)

M.E.B. Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı (1998)

M.E.B. Ankara Çankaya Dikmen Lisesi Matematik Öğretmeni 1993-1998)

M.E.B. Ankara TBMM Milletvekili Danışmanı

M.E.B. Adıyaman Gölbaşı Şahdane Soykan Matematik Öğretmeni (1987- 1993)

Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim