Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, Antalya Feminist Kolektif ve Akdeniz Feminist Avukatlar Ağı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.


“2 Ağustos günü fail Gökhan Çınar, önce polisi arayarak Hatice Şimşek’in düştüğünü söylemiş fakat daha sonra polise verdiği ifadesinde kendisini darp ederek öldürdüğünü itiraf etmişti. Yapılan soruşturmada Hatice Şimşek’in daha önce fail tarafından defalarca darp edildiği de ortaya çıktı.

Şiddete göz yuman, tanıklık ettiği şiddete müdahale etmeyen herkes bu cinayette sorumludur! En çok da kadınların ulaşabilecekleri şiddet mekanizmalarını olması gerektiği gibi işletmeyen, toplumda “aile meselesine karışılmaz” anlayışını pekiştiren, suçlulara “haksız tahrik indirimi” verirken devlet sorumludur. Çünkü devletin görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktır.

Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, eğer İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansa ve failler gerekli cezaları alsaydı Hatice Şimşek’in darp edildiğine şahitlik edenler polisi aramaktan çekinmeyecek, belki de Hatice hayatta olabilecekti.

Kadınların yaşaması için önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması gerek. Yarın saat 14:10’da Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacağız.”

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim