Antalya’nın Kaş İlçesi Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan 3. Derece Doğal Sit Alan olan Hidayet Koyu’nda ‘basit tamirat izni’ ile yapılan plaj işletmesi adıyla başlayıp otele dönen Blanca Beach için  yapı kayıt belgesinin alındığı öğrenildi. Hakkındaki yıkım kararları ile ilgili kararı uygulamayanlar hakkında Kaş Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvurular ise yinelenmesine rağmen sonuç alınamadı.


YAPILAŞMA VAR MI YOK MU!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ve sivil toplum örgütleri koyda her yıl yeni eklentilerle betonlaşmanın sürdüğünü iddia ederken, Kaş Belediye Başkanı iddiaların aksine şuan için yapılan bir inşaat olmadığını, yapılaşmanın 2017 öncesinde olduğunu ifade etti. Başkan Mutlu Ulutaş, eğer iddia varsa uydu görüntüleriyle de bunun tespit edilebileceğini bildirdi. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Buraya daha önce basit tamirat izni verilmiş. Geçmiş dönemlerde bu tür ihbar ve şikayetlere konu olmuş. İnceleme yapılmış. Yapılan çalışmalardan tutanak tutulmuş. 2017 Öncesi olmuş, tüm bunlar. İmar Barışı’na başvurmuşlar. O süreçten sonra belediye ekiplerimiz gitmiş. Belediye tutanakları var, yeni yapılaşma yok diye. Yapı kayıt belgesi alınmış. İddia edilen bir şey varsa gereğini yapalım” dedi.


                                             


PARAVAN ARKASINDA İNŞAAT

Öte yandan bölgedeki sivil toplum örgütü temsilcilerinden alınan bilgiye göre burası tavuk çiftliğiydi. İsmini vermeyen bir bölge sakini şöyle konuştu: “Burada 2015’te başladı, mücadele. Hidayet Amca’nın tavuk çiftliğine plaj yapılıyor. Kıyı kenar çizgisine ve mevzuatlara aykırı yapılaşma o dönemde BİMER’e şikayet edildi. Kiralama yapılarak yapılan işletme için 2015 ve 2017’de Kaş Belediyesi tarafından mühürleme tutanakları düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Antalya Müdürlüğü yıkım kararı verdi. Ama Başkan Halil Kocaer, döneminde yıkım olmadı. Kafeterya ve plaj büyüdü, otel oldu. Her kış da büyüyor. BİMER ve CİMER’e başvurduk. Faaliyet durdurma da yapılmadı. Kaş Cumhuriyet Savcılığı’na Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü de suç duyurusunda bulundu. Süre verildi. İnşaat çalışmaları sürüyor. Paravan yapıyorlar.”

Songül BAŞKAYA



Editör: TE Bilisim