29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti' kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Tören, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, belediye başkanları ve temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılan çelenk sunma töreninde özlenen kabalık yine sağlanamadı. Törene Vali Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Antalya Tugay Antalya Garnizon Komutanı Tuncay Polat, Antalya Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Erdal Köse ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun meydandaki Atatürk Anıtı önüne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Her zaman olduğu gibi resmi tören sonunda çelenk sunumuna izin verilmeyen siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla alternatif tören yapıldı. Tören sonrasında Atatürk Anıtı’na çiçek sunumuna geçildi. 29 Ekim kutlamaları bugün de gün boyu çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

 

Yasin Salihoğlu

Editör: TE Bilisim