Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, “Cumhuriyet ile birlikte kazandığımız laik, demokratik ve adalet temelinde bir hukuk devleti üzerine inşa edilen değerlerimiz bugünkü varlığımızın ve geleceğimizin yegâne teminatıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını minnetle anıyor, uzun yıllar boyunca sürdürülen milli mücadelenin ardından ağır bir enkazdan Cumhuriyetimizin temellerini atan kurucularımızı saygı ile selamlıyorum” dedi. 
“LAİK, DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ”
Temelinde laik ve demokratik bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetimizin teminatının, milletin beraberlik iradesi olduğunu kaydeden Başkan Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Cumhuriyetin ülkemize kazandırdığı değerler, bugün dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik istikrarsızlıkları, teknolojik gelişmelerin ışığında ilerlemeyi hedef olarak önümüze koymakta rehber olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi, çağdaş uygarlık standartlarında bir devlet ve toplum yapısıyla hayata geçirilebilecektir.”
 “DAİMA İLERİYE” 
“Dünya ile rekabette güçlü bir ekonomiyle, sağlık, barınma, yaşam standartları konusunda ileriyi hedefleyerek hayatımıza devam etmeliyiz. Bunların sağlanabilmesi için de demokrasimizi güçler ayrılığı, özgürlükler, laiklik ve hukuk devleti temelinde yukarıya taşımalı, eğitim ve sağlıkta dijital dönüşümü ana hedefimiz olarak koymalıyız. Bu reformları hızla hayata geçirmek için ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak sosyal ve siyasal adımlar atılmalıdır. ANSİAD 30 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizi güçlendirecek her türlü adımın öncüsü ve destekleyicisi olmaya devam edecektir. Bu vesile ile 97. yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, gençlerimize çağdaş uygarlığın temeli Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını minnetle anıyorum. Yolunuz açık, kılavuzunuz Mustafa Kemal Atatürk olsun.”
 
Haber Merkezi
 
Editör: TE Bilisim