Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisinin yapmış olduğu açıklama doğrultusunda Türkiye'nin doğrudan yatırım için önemli bir adres olduğunu söyleyerek, yabancı yatırımcıların güven duyduğunu söyledi. Başkan Çetin, işletim süresinin dolmasına 7 yıl kalan Antalya Limanı’nın 2019 yılında 151.000 TEU Konteyner, 590.000 ton genel kargo ve dökme yük olmak üzere toplam 2.755.000 ton yükün eleçlemesinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Kabul edilebilir fiyatlar ile faaliyete devam edilmeli”

Başkan Çetin, Global Liman İşletmeleri’nin yönetiminde limana önemli yatırımlar yapılarak mevcut bazı handikapların ortadan kaldırılması için çaba harcandığını belirtti. Başkan Çetin, “Ancak ticari liman başta Antalya ve hinterlandına sınırlı hizmet verebilen bir altyapıya haizdir. Bizim Antalya Limanı için tek beklentimiz, limanın uluslararası ticarete en iyi şekilde hizmet etmesi ve kabul edilebilir fiyatlar ile faaliyetlerine devam etmesidir” dedi.

“Antalya Limanı önemli bir yere gelebilir”

“Devir işlemleri tamamlandığında limanımız dünyanın önemli liman işletmecisi kuruluşlarından olan Katarlı QTerminals Wll Grubu’nun işletmesine gececiktir” diyen Başkan Çetin, Antalya Limanı’nın devri için ifade edilen bedele bakıldığı zaman limanın dünya çapında daha fazla söz sahibi olabileceği bir konuma gelmesini beklediklerini ifade etti. Özelleştirildikten sonra 22 yıl içerisinde altıncı işletmesine geçecek olan Antalya Limanı’nın takipçisi olacaklarını söyleyen Başkan, değişimin Antalya denizciliği ve ticaretine olumlu katkılar sağlaması dileklerinde bulundu.

Yasin SALİHOĞLU

 

Editör: TE Bilisim