REJİM 16 NİSAN’DA DEĞİŞTİ!

“Atatürk. Modern Türkiye’nin kurucusu”  manşetiyle çıkan dergide “100 yıl sonra şimdi Türkiye, İslam adına bir tek adam iktidar yolunda ilerliyor” denilirken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, konunun yayından sonra değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Daş, Atatürk’ün kurduğu rejimin 16 Nisan 2017’de değiştirildiğini söylerken, “Şimdiki Başkan bir padişah gibi davranıyor” iddialarına karşın, “Bence bir padişahlık durumu söz konusu değil. Şu an Büyük Ortadoğu Projesi adı altında bir proje uygulanıyor. İktidarın bugüne kadarki tutumları bununla ilgilidir” dedi.

 

HİÇBİR GÜÇ UNUTTURAMAZ!

ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, Türkiye’de yükselen Atatürk düşmanlığına karşın, “Dost, düşman bütün ülkelerin kabul ettiği, bir dünya lideri olan Atatürk’e bütün ülkeler saygı duymaktadır. Her ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın Atatürk’ü ve başta İsmet İnönü olmak üzere bütün silah arkadaşlarını bize hiçbir güç unutturamaz” dedi. Alman dergisinde cevap aranan sorulardan bazıları şöyle: “Şimdiki başkan, bir padişah gibi davranıyor ve Atatürk’ün mirasına el koyarak tüm kurumları kendi istediği doğrultuda dönüşmeye zorluyor. Peki, bu miras neleri içeriyor?”

 

 

 

“Atatürk. Modern Türkiye’nin kurucusu” başlığıyla çıkacak olan dergide Atatürk’ün hayatı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yılları, saltanat ve hilafetin yıkılışı, cumhuriyetin kuruluşu, “devrimler” olarak tanımlanan reformları ve günümüzdeki “mirası”, uzman tarihçi ve Türkologlar tarafından çeşitli makalelerle kaleme alındı.

Başyazısında Atatürk’ün Türkiye’yi “nefes kesen bir hızla” reforme ettiğini vurgulayan Damals Genel Yayın Yönetmeni Stefan Bergmann, o döneme ilişkin çok sayıda ilginç görsel malzemelerle zenginleştirilmiş derginin şu sorulara yanıt aradığını vurguluyor:

“100 yıl sonra şimdi Türkiye, İslam adına bir tek adam iktidar yolunda ilerliyor. Şimdiki başkan, bir padişah gibi davranıyor ve Atatürk’ün mirasına el koyarak tüm kurumları kendi istediği doğrultuda dönüşmeye zorluyor. Peki, bu miras neleri içeriyor? Atatürk saltanatı ve hilafeti nasıl kaldırmıştı? Devlet ve topluma ilişkin görüşleri nelerdi, reformları nereye yöneliyordu?”

“HİÇ BİR GÜÇ UNUTTURMAZ!”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İbrahim Daş, bir Alman dergisi olan Damals’ın kaynaklarının doğru olması halinde yazının güzel olabileceğini, Atatürk’ün kurduğu rejimin 16 Nisan’da değiştirildiğini söyledi. Daş Damals’ın ‘Şimdiki başkan bir padişah gibi davranıyor’ iddialarına ise şu şekilde cevap verdi: “Bence bir padişahlık durumu söz konusu değil. Şu an Büyük Ortadoğu Projesi adı altında bir proje uygulanıyor. İktidarın bugüne kadarki tutumları bununla ilgilidir. Bu gün bütün yurttaşlar ve başta siyasi partiler olmak üzere bütün kurumlar Anayasa’nın başlangıç bölümünde yer alan, her yurttaşa görev ve sorumluluk yükleyen Atatürk milliyetçiliği ve üniter devlet yapısı gibi konularla vatan bütünlüğü, milletin birliği konusunda görev almak durumundadır. Dost, düşman bütün ülkelerin kabul ettiği, bir dünya lideri olan Atatürk’e bütün ülkeler saygı duymaktadır. Her ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın Atatürk’ü ve başta İsmet İnönü olmak üzere bütün silah arkadaşlarını bize hiçbir güç unutturamaz.”

 

Yasin SALİHOĞLU            

Editör: TE Bilisim