Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mercan, “Belediyelerde işçilerimizin sağlık güvenliğinin alınması için işyerlerinde sabahları ateş ölçerlerle işçi arkadaşlarımızın ateşleri kontrol edildi. Her sabah işçi arkadaşlara işyerlerinde maske takmaları, sosyal mesafeye uymaları, hijyen ve dezenfekten konusunda uyarılar yapıldı. İş yerlerinde toplu kullanılan lokaller kapatıldı, her gün işyerleri özenle dezenfekte edildi. İşçi arkadaşlarımızın maskeleri temin edildi” dedi.

“ÜCRETLER ENFLASYON ALTINDA EZİLİYOR”

Kendisi de kısa bir süre önce korona olan ve atlatan Başkan Mercan, pandemi sürecindeki çalışmaları aktardı: “Örgütlü olduğumuz belediyelerde ve belediye iştiraki olan işyeri birimlerinde covid-19 hastalığına yakalanan ve yakın temastan dolayı karantinaya alınan arkadaşlarımız oldu. Hepsine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu hastalığa bir daha yakalanmamalarını temenni ederiz. Halkımızın sağlığını korumak, sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sağlamak; su hizmetlerinden ulaşıma parklardan kanalizasyona, temizlikten yol bakımı ve cenaze hizmetlerine kadar hayatın her alanında fedakârca halka hizmet veren belediye emekçileri bazı belediyelerde ücretlerini alamazken, borçları çoğalmaktadır. Belediye emekçileri bir yandan artan iş yükü ve hastalık riskine karşı yaşam mücadelesi verirken diğer yandan da aldıkları ücretler enflasyon altında ezilmekte ve bütün bu zorluklara karşı geçim mücadelesi vermektedirler.”

“KENDİ GÖZÜNDEĞİ MERTEĞİ GÖRMEYEN VAR”

“Böyle bir süreçte, tüm ekonomik zorluklara rağmen hem belediye emekçilerinin ücretlerini zamanında ödeyip hem de halka hizmet vermek için çırpınan belediye başkanları her türlü övgüyü hak etmektedirler. Ancak bir de ‘elin gözündeki çöpü görüp, kendi gözündeki merteği göremeyen’ bazı belediye başkanları var ki onlar halka verdiği hizmetleri, destekleri anlata anlata bitiremezken bu çalışmaların yükünü çeken kendi mesai arkadaşlarına belediye emekçilerine ücretlerini eksik ödemektedirler.”

“Son olarak bu süreçte emekçi arkadaşlarımızın sağlığı konusunda özen gösteren sağlıklı kalmaları için çaba gösteren işyerlerinde pandemi kurallarına göre önlemleri alan işverenlere, Belediye İş Sendikası adına çok teşekkür ederiz.”

Yasin SALİHOĞLU

Editör: TE Bilisim