Muhtarlar Günü dolayısıyla konuk ettiğimiz Yeşilbayır Muhtarı Şükran Karay Taş, “Kadın olmamız ayrı bir sıkıntı” diyerek başladığı söyleşimizde muhtarlığın sorunlarını ve yaşadıklarını aktardı. “Ben kırsal bir kesimde görev yapıyorum. Döşemealtı’nın ilk ve tek kadın muhtarıyım ve ikinci dönemim. Burada bir kadını böyle bir konumda kabul ettirmek başlı başına bir problemdi, çok zor oldu. Ama halkımız ikinci dönem hiç yadırgamadan kabul etti. Ayrıca ister istemez geç saatte arayan, uygunsuz şekilde arayan insanlarımız da var… Onun dışında 2014 yılında FETÖ olaylarından dolayı sabahın erken saatlerinde çok fazla gece baskınlarına gittik. Tabii bunlar çok uzun süreçler alıyordu. İster istemez görev için evimizi, eşimizi, çocuğumuzu bırakmak zorunda olduğumuz zamanlarımız da oluyor. Yerine göre Cumartesi ve Pazarımız yok. Bunun yanında mahallemde bir okulum var. Burada adını duyurmayı başardı ve yüksek başarı elde etti. Okuldan dolayı kayıtlarla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz.”

“KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ”

“Bazen insanlara cevap veremediğim zaman insanlar yargılayabiliyorlar. Kendi istekleri olmadığı için ama olması gerekeni yapmak zorundayız, prosedüre uymak zorundayız. Biz kamuda halkın arasındaki köprüyüz. Halkın sıkıntılarını kendi çabalarımızla değil, kurumların imkanlarıyla yapıyoruz biz. İleten, bir köprü görevi görüyoruz. İlettiğimiz yerlerden sonuç alabilirsek çok iyiyiz ama sonuç alamazsak ‘benim işim yapılmadı’ gibi eleştirilere maruz kalabiliyoruz. Ben kendi adıma insanları çok seven bir insanım insanları sevmesem muhtarlığı asla kabul etmezdim zaten. Çünkü çok farklı insanlarla ve farklı psikolojilerle günlük diyalog halinde oluyorum. Fakat dediğim gibi insanları sevmek, insanların yerine kendinizi koymak, arada o bağları kuvvetli tutmak, insanların iyi gününde, kötü gününde yanında olmak bunlar çok önemli şeyler. Bunları elimden geldiğince yaptığımı düşünüyorum.”

“DOĞALGAZ VE YOL İSTİYOR”

Altyapı ile ilgili sıkıntılı bölgeler olduğunu vurgulayan Taş, Döşemealtı’nın genelinin ham bir arazi olduğunu, merkezdeki gibi her yerin bitmiş, asfaltı dökülmüş, sokakları yapılmış, sadece ufak tefek sıkıntıları olan bir bölge olmadığını belirtti. Taş, ‘’İmara yeni açılmış, altyapısı tamamlanmamış bir bölgede hizmet verdiğimiz için benim meclisten isteyebileceğim en büyük yatırımlardan bir tanesi doğalgazımız şu anda yok. Bu başlı başına bir sıkıntı burada. Yollarımızla ilgili sorunlarımız var’’ dedi.

Stajyer-Sude Kan

Editör: TE Bilisim