Alanya ve Manavgat ziyaretleri sonrasında Covid-19 tanısıyla önce Memorial Antalya Hastanesi’nde tedaviye alınan, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 64 günlük direnişi Antalyalıların dualarıyla sürüyor. Başkan Böcek’in sağlık durumuna ilişkin dün belediyeden yapılan açıklamada, verilen mekanik desteklerin aşamalı olarak azaltılmaya çalışıldığı bildirildi. 

 BELEDİYEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in durumuyla ilgili 18 Ekim Pazar günü belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle: "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Verilen mekanik destekler aşamalı olarak azaltılmaya çalışılmaktadır. Son 24 saat içerisinde bulguları stabil olup olumlu gelişmeler olmakla birlikte durumu kritiğini korumaktadır.”

 “BAŞKANI SAĞLIĞINA KAVUŞTURUN!”

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden gelen bilgiler doğrultusunda yapılan ve genellikle “Son 24 saat içerisinde bulguları stabil olup olumlu gelişmeler olmakla birlikte durumu kritiğini korumaktadır” paylaşımı kamuoyunda rahatsızlık yaratmaya başladı. Alanyalı bir gazeteci İbrahim Akdağ, belediyenin dün yaptığı bilgilendirme paylaşımının altında şunları yazdı: “Sayın Muhittin Böcek Başkanımıza adam gibi tedavi yapılana kadar bu tepkimizi ve www.alanyagunesi.com haber portalımızda yaptığımız sorularla dolu haberimizi her gün paylaşacağım.. Lütfen siz değerli ve duyarlı dostlar da paylaşın... Bu açıklamalar artık biz gazetecileri, Sayın Muhittin Böcek'i sevenleri, Antalya halkını, Türk halkını ve kamuoyunu tatmin etmiyor ve kızdırıyor... Coronavirüsü atlatan değerli Başkanımızı ya tedavi edin ya da yurtdışına götürün orada iyileşsin gelsin. Bu nedir ya? Sapasağlam adamı bir muammanın içine soktunuz? Sayın Muhittin Böcek Ailesi ve Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum... www.alanyagunesi.com haber sitemizde gazeteci olarak halktan gelen soruları ve kendi endişelerimizi yazdım. Yeter artık. Başkanı sağlığına kavuşturun!!!”

 64 GÜNDÜR HASTANEDE

CHP’li Böcek, 17 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabından Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarıda bulunmuştu. Memorial Antalya Hastanesi’nde takibi yapılan Başkan Böcek, 7 Eylül'de yoğun bakıma alınmış, 24 Eylül'de de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Başkan Böcek, geçtiğimiz Ocak ayında Memorial Antalya Hastanesi’nde zatürre tedavisi olmuş, 2019 yılı Temmuz ayında da Medicalpark Antalya Hastanesi’nde anjiyo olmuştu. Başkan Böcek, genel olarak tedavi ve kontrollerini Memorial Antalya Hastanesi’nde yaptırıyordu.

 Songül BAŞKAYA

 

Editör: TE Bilisim