Tüm Emekliler Sendikası 81 ilde eş zamanlı olarak Ankara Valiliği’nin sendikanın kapatılması için açtığı dava hakkında basın açıklaması yaptı. Antalya’da Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi, Attalos heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına partilerden ve sendikalardan temsilciler ve başkanlar katılım gösterdi. “Gün gelecek AKP, emekliye hizmet edecek” sloganı ile son bulan basın açıklamasında katılımcılar sosyal mesafe ve maske kurallarına uymalarını konusunda uyarıldı.

“Hukuksuzluğa bir yenisi ekleniyor”  

Şubat 2017’den bu yana hizmet gösteren, mahkeme kararıyla kütük sıra numarasını alan sendikaya Ankara Valiliği’nin açtığı kapatma davasına ilişkin dün emekliler açıklama yaptı. Mahkeme sonucu her ne olursa olsun hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyen Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Mustafa Ayar, “Sonuç olumsuz olsa bile bir üst mahkemeye başvuracağız” dedi.

“Yaklaşımla dava açıyor”

Başkan Mustafa Ayar, “Kuruluşu, faaliyetleri, örgütlenmesi Türkiye’nin de taraf olup imzaladığı, dolayısıyla yasa hükmünde olan, uluslararası sözleşme ile anayasal güvence altına alınmış, kapatılan sendikaların lehine sonuçlanmış sayısız mahkeme kararı olmasına rağmen, Ankara Valiliği hukuk tanımaz anti demokratik bir yaklaşımla dava açıyor” dedi.

İSLAM ÇELİK

Editör: TE Bilisim