Eğitim Sen 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Eğitimsen Antalya Şubesi de Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak basın bildirisini okudu. Eğitim Sen’in basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nusret Bayar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Muhsin Taşar  ve sendika başkanları da destek oldu. Yapılan basın açıklamasında 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlama tarihinin çok önceden belli olmasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaşanan sorunlara çözüm üretmekte yetersiz kaldığı ve öğretmenlerin bu dönemde ek ders ücretlerinde artırmaya gidilmesi gerekirken, kesiti yapılmaya çalışılması eleştirildi.

 “Yoğunluk yaşanacağını ön görmek zor değil”

Başkan Nurettin Sönmez tarafından okunan açıklama şöyle: “Öğrenci sayısı ve ders programları dikkate alındığında EBA siteminde bir yoğunluk yaşanacağını ön görmek zor değildir. MEB’in bu duruma bir önlem almamasına rağmen özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması dikkat çekicidir. MEB açısından çocuk işçiliği, milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişiminin olmaması gibi konular temel sorun alanları olarak kabul edilmediğinden gerekli adımlar atılmamaktadır.”

“Ülkenin kaynakları büyük patronlara”

“Ülkenin kaynakları garanti ödemeleri üzerinden kullanmadığımız köprüler, otoyollar üzerinden müteahhitlere, büyük patronlara aktarılırken, yıllardır büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerin emeklerinden tasarruf yapılması kabul etmemiz mümkün değildir. Telafi döneminde yapılan tüm derslere karşılık ek ders ödemesi yapılmalıdır. Öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde harcadığı emek ve çaba dikkate alınarak ödenen ek ders ücretinde artırmaya gidilmesi gerekirken, kesintiye gidilmesini kabul etmiyoruz. Bu konuda hukuksal yollara başvurduğumuzu ve her türlü demokratik hakkımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz.”

“TALEPLER SIRALANDI”

“MEB acilen bütün tedbirleri alarak yüz yüze eğitime geçmelidir. Uzaktan eğitim ile ilgili yaşanan erişim sorunlarına çözüm üretilmeli, öğrenci ve öğretmenlerin teknik ekipman sıkıntıları giderilmelidir. Öğretmenler, EBA dışında uzaktan eğitim için kullanılan canlı platformlara girmeye zorlanmamalıdır. Söz konusu canlı iletişim platformları ile bakanlık, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri anlaşma imzalamalı, öğretmenler ve öğrenciler ve öğretmenler ancak söz konusu anlaşmadan sonra bu platformları kullanmalıdır. Rehber öğretmenler kendi görevlerinin gerektirdiği iş ve işlemleri uzaktan yağa bildiklerinden ek ders için okula gelmek zorunda bırakılmamalıdır. Uzaktan eğitimde bütün öğretmenlerin maaş karşılığı girmek zorunda olduğu ders sayısı düşürülmeli ve eşitlenmelidir. Öğretmenleri mesai saatleri dışında ve hafta tatillerinde ders yapmaya zorlayan her türlü uygulamadan vazgeçilmelidir. “

İslam ÇELİK 

Editör: TE Bilisim