Ermenistan tarafından Azerbaycan’a yapılan saldırıya sert tepki gösteren Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazil Orun, “Ermenistan ordusunun 27.09.2020 saat 06.00 sularında Azerbaycan ordularının mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silah ve havan ile ateş açtığını öğrendik” dedi.  Ermenistan ordusunun köylere yaptığı yoğun bombardıman sonucu sivil vatandaşların hayatını kaybettiğini ve yaralıların bulunduğunu aktaran Orun, sivil alt yapının zarar gördüğünü belirtti ve ‘’Saldırı Türkiye’de de büyük bir öfke yarattı’’ dedi.

“AZERİLER GURURLU”

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazil Orun, “Azerbaycan Devleti’nin meşru müdafaa hakkını kullanması hepimizi heyecanlandırdı. Azerbaycan’ın verdiği karşılık ile Ermenistan’a ait çok sayıda hava savunma sistemi ve askeri aracın imha edildiğini, 7 köyün geri alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu da bizim için gurur. Bizler Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak tüm Türkiye ile birlikte Azerbaycan’ın haklı davasında Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan topraklarını işgal ederek, 28 yıldır hukuksuz bir şekilde bölgede huzursuzluk yaratan, Hocalı Soykırımı başta olmak üzere binlerce masum ölümünde kanı bulunan, uluslararası hukuku yok sayarak, Güney Kafkasya’da savaş oyunları peşinde koşan Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz” dedi.

“CAN AZERBEYCAN’IN YANINDAYIZ”

“Rusya’nın bölgedeki ileri karakolu olan Ermenistan’ın eliyle bölgede neyin peşinde olduğunu hepimiz sorgulamalıyız” diyen Başkan Orun, “Türk Devleti yetkililerinin, Türkiye’nin Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olduklarını açıklamalarını şükranla karşıladık. Hepimiz can Azerbaycan’ın yanındayız’’ dedi.

Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim