MUÇEV ANTALYA’DA

Aralarında Demre’nin ve Alanya’nın olduğu sahillerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesiz olarak verildiği söylenen MUÇEV, Antalya’da uluslararası organizasyona destek veriyor.

 

Sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddiasıyla eleştiri oklarına hedef olan Muğla Çevre Koruma Vakfı (MUÇEV) Antalya’da. Haftasonu Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarışı, Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü tarafından MUÇEV katkılarıyla gerçekleşiyor.  

MUĞLA DÜZENLİYOR

2020’nin Cumhurbaşkanlığı tarafından “Patara Yılı” ilan edilmesinden sonra gündeme oturan Kaş Patara, bugün başlayıp yarın ödül töreni ile sona erecek uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Organizasyon Genel Yönetmeni İlker Cömert tarafından düzenlenen yarışta Antalya hem ev sahibi hem davetli.

KAŞ’TAN SEYDİKEMER’E

Bugün saat 11:00’da Antalya Kaş’ta başlayacak olan Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet yarışı, 81 km’lik zorlu etabın ardından Likya Birliği’nin başkenti ve dünyanın ilk meclisi olan “ilklerin ve enlerin kenti” Patara Leton Antik Kenti önünde son bulacak. Geceyi Patara’da çadırda geçirecek olan yarışmacılar yarın Patara Plajı-Muğla Seydikemer arasında 71 km bir etabı pedallayacak.

HEDEF TUTMADI, KATILIM AZALDI

Muğla Valiliği, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Antalya Valiliği, Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün desteklediği kaydedilen yarışmanın MUÇEV’in destekleriyle düzenlenmesi dikkat çekici. Binlerce bisiklet tutkunun katılması beklenen Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarışı’na açıklanan katılımcı listesine göre neredeyse tamamı Türkiye’den olmak üzere yaklaşık 200 kayıt yapıldı. Yurtdışından katılımın yüzde 10’u bile bulmadığı görülen katılımcı sayısının, korona sebebiyle katılımın düşük kaldığı düşünülüyor.

HEM EV SAHİBİ HEM DAVETLİ 

Yapılan yarışmaya davetli olarak katılan Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, şunları kaydetti: “Muğla İl Temsilciliği’nin organize ettiği bir yarışma. Katılımcıların ücret ödeyerek katıldığı bir yarışma. Yarış Kaş’ta başlayıp Seydikemer’e doğru devam ediyor. Antalya bölgesinden farklı katılımcılar da yarışa katılacak. Granfondo dediğimiz yarış, zamana karşı bir yarış. Yarış farklı yaş guruplarında, farklı kategorilere  ayrılıyor. Muğla’nın organizasyonu olduğu için MUÇEV sponsorluk yapıyor yarışmaya. 2020 Patara yıllı olduğu için yarışı Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlık destekliyor.”

Etkinlik Programı

19 Eylül 2020

10:00 Uluslararası Patara Bisiklet Yol Yarışı Start (Kaş Merkez)

14:00 1.Gün Ödül Töreni (Letonya Antik Kenti)

16:00 Kamp (Patara Plajı)

20:00 Plaj Eğlencesi

21:00 Konser

20 Eylül 2020

10:00 Uluslararası Patara Bisiklet Yol Start (Letonya Antik Kenti)

13:30 2.Gün Ödül Töreni (Seydikemer Şehir Merkezi)

SONGÜL BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim