A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, “Yargıtay kararı ve Orman Bakanlığı bu bölge için ‘Orman alanıdır’ demesine rağmen 1947 yılından beri devam eden bir dava var. Bu davanın rant sevdalı tarafları, bu çok değerli alanı orman vasfından çıkarıp ele geçirebilmek için gizli gizli ağaçları kesiyor, ormana iş makineleri sokuyor, parselleri çeviriyor ve bölgede akla hayale gelmedik tahribatlar yapıyorlar. Kuşkavağı bölgesindeki 4 kollu nehir yatağının da üstünü kepçeler ile gelip kapatmaya çalışıyorlar. Bölgeye başka yerlerden 100 yaşında zeytin ağaçları getirip kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar” dedi.

VALİLİĞE VE KURUMLARA ÇAĞRI

Kuşkavağı Ormanı’nda rant savaşının sinsi sinsi sürdüğünü ve bölgeyi talan etme hevesinde olan kesimlerin her türlü hukuksuzluğu yaptığını öne süren Hediye Gündüz, söz konusu ormanlık bölgede, platform üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. 1947 yılından beri Kuşkavağı Ormanıyla ilgili davanın devam ettiğini söyleyen Hediye Gündüz, “Davaları biz de yakından izliyoruz ve bu bölgede neler yapılmak istendiğini açıkça görüyoruz, biliyoruz. Kuşkavağı Ormanı’na gözlerini diken bu rantçı grupların yaptıkları tahribatı, sinsi ve insanlık dışı planlarını ve bize yönelttikleri tehditleri buradan açıklamak ve tüm Antalyalılara Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. İlimiz Antalya Valiliği ile kamu kurumlarımızın yöneticilerinin ve Antalya’nın değerli sivil toplum örgütlerinin dikkatini buraya çekmek istiyoruz” diye konuştu.

2000 ÇAM AĞACINI KESTİLER

 Kuşkavağı Ormanı’nın içinde bulunduğu alanın Konyaaltı sahili kıyısında olması nedeniyle rantının çok yüksek olduğunu ve bu bölgenin kendilerine ait olduğunu öne süren tarafların yargıyı yanıltarak davayı kazanmak istediklerini söyleyen A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, “Mahkemeyi kazanmalarının yolunun, ‘bölgenin orman vasfından çıkarılması’ olduğunu düşünüyorlar ve bu nedenle kimi zaman gizli, kimi zaman aleni olarak ağaçları keserek ormanı yok etmeye çalışıyorlar. Bunu yapanlar yasadışı davranmayı kendilerine ilke edinmiş kişilerden oluşan bir grup. Bu grubun görünen kişisi Arif O. adlı kişidir. Arif. O adlı kişi organize grubun yaptığı planı yürütmektedir. Bu bölgeyi ele geçirmek isteyen bu organize grup, Yargıtay kararlarında ortaya çıkarılması istenen durumları yok etmek ve değiştirmek üzere; planlayarak, işçi bularak, iş makinası bularak, para bularak 426 parsel üzerindeki ağaçları önce hafta sonları ve geceleri olmak üzere kesmiş, kestikleri ağaçları alandan kamyonlarla götürmüş, alana iş makineleri sokarak alandaki kalan bitkilerin bir çoğunu kazımış ve boş yerlere çakıl moloz vb. dökmüştür” dedi.

İslam ÇELİK 


Editör: TE Bilisim