Dün saat 12.30’da Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri da  Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki saygı duruşu etkinliğine katıldı. Anma töreninde çok sayıda sağlıkçının yanı sıra Antalya Eşgüdüm Kurulu Başkanı Tayfun Çavdar, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bayram Ali Çeltik ve siyasiler de katıldı.

 BAHÇELİ’YE CEVAP 

Saygı duruşunun ardından Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin tarafından basın açıklaması okundu. Destek için etkinliğe katılan temsilciler de kısa anma konuşması yaptı. Ayrıca konuşmalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipler Birliği’ne yönelik ihanet suçlaması ve TTB’nin kapatılmasını istemesi ile ilgili olarak “ TTB’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur“ ifadeleri kullanıldı.

 ANTALYA’DA İZLENEN VAKA SAYISI: 4500

 Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, konuşmasında şunları kaydetti: “Resmi rakamlara göre bugüne kadar 296 bin vatandaşımız hastalanmış ve 7249 vatandaşımız vefat etmiştir. Sağlık çalışanları arasında ise hasta sayısı 30 bini bulmuştur. 31’i hekim olmak üzere 91 sağlık çalışanı ne yazık ki bu mücadelede kaybedilmiştir. Pandemi sürecinin şeffaflıkla yönetilmemesi ve bu nedenle kesin rakamlara ulaşılamamakla birlikte sahada çalışan meslektaşlarımızdan edindiğimiz bilgilere göre Antalya’da da halen yaklaşık 4 bin 500 Covid (+) vaka izlenmekte olup son dönemde günde 400-500 arası yeni vaka tespit edilmektedir. Ayrıca bir meslektaşımızı da Covid-19 nedeniyle kaybetmiş olmanın acısını yaşamaktayız. Resmi rakamlar göz önüne alındığında oransal olarak toplumdaki bireylere göre sağlık çalışanlarının 10 kat daha fazla hasta olduğu görülmektedir. Bu da açıklıkla gösteriyor ki Covid-19 sağlık çalışanları için bir meslek hastalığıdır ve bu konuda gerekli hukuki süreç yürütülmelidir.”

 KAYGI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

“Bizler olağandışı durumlarda da mesleğimizin doğasında yer alan fedakârlığı ve özveriyi yerine getirmeyi başarmış bir mesleğin mensuplarıyız. Pandemiye karşı en ön saflarda mücadeleyi yürüten hekimler ve bütün sağlık çalışanları ölüm – kalım savaşına dönüşen COVID-19 mücadelesinde  yalnız bırakılmayacaklarını ve korunacaklarını bilmek istiyor. Bu insanüstü çabalarının farkında olunduğunu gösterecek; maddi ve manevi olarak destekleyecek Sağlık Bakanlığı ve hükümet tutumu istiyoruz. Salgınla mücadeleyi sürdürürken kendi sağlığımızın, hastalığı sevdiklerimize ve diğer hastalarımıza taşımanın, yaşamımızı kaybetmemiz durumunda geride bıraktıklarımızın geleceğinin kaygısını yaşamak istemiyoruz.”


 “Yöneticilerin, hastanelerin salgınla kuşatıldığı bu günlerde, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sesine, haykırışına kulak vermeleri zorunluluktur. Tüm sağlık çalışanlarında fiziksel ve ruhsal olarak yaşanmakta olan çöküş ve tükenmişliğin pandemi sürecinde yaratabileceği moralsizlik ve zaaflar konusunda yetkilileri uyarmak istiyoruz. Hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumayı başaramaz, maddi ve manevi desteği sağlayamazsanız, toplumu hiç koruyamazsınız.

Bu süreçte kaybettiğimiz sağlık çalışanları ve tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

 Ahmet DEMİR

Editör: TE Bilisim