Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Iltar, Şubat 2020’de Deprem Tahkik raporları gerekçe gösterilerek boşaltılan okulların durumlarını sordu. Eğitim İş Şube Başlanı Iltar, “İlimizde 14 okulda 20 bina boşaltılmış ve oturduğu eve en yakın olan okullarda eğitim gören 6 bin 651 öğrenci çevrelerindeki okullara nakledilmiştir. Nakil yapılırken yıkılan 264 derslik yerine 328 derslikli  yeni sağlam sağlıklı binaların yapılacağı belirtilerek velilere söz verilmişti” dedi.              

               “Kaygılarımızda bir kez daha haklı çıktık” diyen Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Iltar, “Şubat ayında geç kalmış ve plansızca yapılan boşaltma ve değişik okullara taşınma işlemlerindeki yanlış uygulamalardan doğacak endişelerimizi dile getiren açıklamayı kamuoyu ile paylaşmıştık. O günden bugüne geçen süre içerisinde baktık gördük ki kaygılarımızda haklılığımız her zaman olduğu gibi birkez daha ortaya çıkmıştır. Plansız yapılan ve geç kalınan taşıma sonrasında devlet bu boşalan okul binalarının yıkımı ile ilgili ihale yaparak yapılan yıkım sonucunda kar bile yapmıştır. Ama bakıyoruz bunca zamandır yeni okul binalarının yapılması, için bir çaba gösterilmemiş ve hiçbir çalışma başlatılamamıştır” dedi.



BAKAN SEYİRCİ KALDI

               Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da tepki gösteren Başkan Iltar, “Öğretmen maaşlarının yük olduğunu talihsizce söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Diyanet’e bunca bütçe aktarılırken değişik yurtlar, vakıf binaları, arsalar devredilirken seyirci kalmakta, şu koronalı dönemde öğrencilerin eğitim göreceği okullar ve binalar yetersizken bu yıkılan binaların yerine bina yapımı için bütçe talebinde bulunamamaktadır” dedi.

Yıkılan 14 okuldaki 20 blokta öğrenim gören 6 bin 651 öğrencinin şimdi mahallesinden uzak değişik okullarda ikili öğretim görerek ve kalabalık sınıflarda öğrenimlerini sürdürmeye çalıştığını belirten Başkan Iltar, “Bunun yanında velilere servis yükü binmektedir. Eğitim çalışmlarına da yük binmektedir. Daha kalabalık ortamda ve daha sıkışık ders programı ile karşı karşıya kalmışlardır. Covid-19’un etkisini giderek arttırdığı bu dönemde tüm okulları rahatlatmak için biran önce kendi okullarında olmak istemektedirler. Eğitim İş Antalya Şubesi olarak bu olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha buradan duyurmak isteriz” şeklinde konuştu.

İLİMİZDE YIKILAN OKULLAR

Kemer Göynük Ortaokulu  A ve B blok

Kepez yenimahalle Ortaokulu A ve B blok

Kepez Göçerler İlkokulu A blok

Konyaaltı Çakırlar İlkokulu B blok

Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi A ve B blok

Serik Tekeli Ortaokulu A, B ve C blok

Serik Hasan Güçlü Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi

Serik Orhan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Döşemealtı Yeniköy Ortaokulu

Finike İsmail Erol İlkokulu

Muratpaşa Bahaedin Güney Kız Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi A ve B blok

Muratpaşa Namık Kemal Ortaokulu B blok

Muratpaşa Hacı Hafize Saygan 1 İlkokulu

Korkuteli Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

 

Songül BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim