Antalya’da 2016 yılından bu yana İl Mili Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Yüksel Arslan, Diyarbakır İl Mili Eğitim Müdürü olarak atandı. Yerine ise Alanya Mili Eğitim Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Er atandı. Yüksel Arslan, yapılan atamayı birkaç gün önce sosyal medya hesabında yayınladığı “2016 yılı Mayıs ayından itibaren yürütmekte olduğum Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Bakanlığımız tarafından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilmem dolayısı ile veda ediyorum” şeklinde bir mesaj ile duyurdu. Eğitim sendikaları, Antalya İl Mili Eğitim Müdürlüğü’ndeki atamayı değerlendirdi. 

“EĞİTİM İÇLER ACISI HALDE”

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Göreve başlayacak olan yeni İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er hakkında çok bir bilgimiz yok. Alanya’daki arkadaşlarımızdan bilgi alacağız. Eğitim bu pandemi sürecinde içler acısı bir hal aldı. Bu durumu toparlayacak bir anlayışa ihtiyaç var.  Bizim tavsiyemiz ve önerimiz; okul idarelerinde liyakate önem verilmesi, yapılacak olan çalışmalarda, sendikalar üzerinde ayrım yapmadan bütün sendikaların görüş, öneri ve düşüncelerinin alınması ve uygulanması. Bunu yapamadığı sürece Antalya gibi bir kentte Mili Eğitim’e hakim olmak veya Milli Eğitim’de başarılı olmak gibi bir olasılığı yok. Antalya’nın eğitimde çok sorunu var. Bu sorunları çözebilmek içinse akılcı yaklaşımlara ihtiyaç var. Bunları göz önüne alarak yöneticilerin referansının akıl ve bilim olması lazım” şeklinde konuştu

“ESKİ MÜDÜR BİRŞEY YAPMADI”

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ise “Konu hakkında ne desek? Eğitimcilerin gözü aydın mı desek, yoksa gelen gideni aratır mı desek? Umarım Antalya için hayırlısı olur. Giden Milli Eğitim Müdürü’nün Antalya’ya eğitim anlamında hiçbir katkıda bulunmadığını hepimiz biliyoruz. İdeolojik olarak orada oturdu, görevini yaptı. Abisi olan Vali Bey’in arkasından gitti. Antalya için inşallah hayırlı olur, iyi olur yeni Milli Eğitim Müdürümüz. Temennimiz Antalya eğitim sisteminin düzene girmesi yönünde. Yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürümüzü daha önceki görev yeri olan Alanya’da ziyarete etmiştik. O zaman izlenimlerimiz iyi yöndeydi. Bu da bize umut veriyor. Antalya için de aynı çalışmaları kendisinden bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Nizamettin ÖZMEN 

Editör: TE Bilisim