Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Keman Sanat Dalı Öğr. Gör. Güljahan Babayeva Solak'ın 11 yaşındaki kızı Cansu Sara TAKMAZ, Estonya'nın Tallin şehrinde bu yıl 5.si gerçekleşen ODIN İnternational Music Competition yarışmasına tek Türk vatandaşı olarak katılarak, 25 ülke ve 200 katılımcı arasından 2.lik ödülüne layık görülmüştür.  

11 yaşındaki Cansu Sara Takmaz, 6 yaşında Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlk- ve Ortaokulu Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Keman Bölümü’nde yarı zamanlı olarak Öğr. Gör. Guljahan Babayeva Solak’ta keman eğitimi almaya başladı. Birçok uluslararası yarışmaya katılarak derece aldı. AÜ’den yapılan açıklamaya göre geçen yılın sonunda Ermenistan'da gerçekleşen Kamerton - Soloist International Competition of Performing Art yarışmasında 1.lik ödülü haricinde Yerevan Senfoni Orkestrası ile solist olarak çalmaya davet edildi, ancak sponsor bulamadığı için gidemedi. Ermenistan'da bir Türk olarak konser vermesi ile müzik tarihinde bir ilke imza atmış olacaktı.

Cansu Sara, son olarak Guljahan Babayeva Solak’ın katkılarıyla Pandemi öncesi Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan Elbphilharmoni Orkestra Salonu olarak bilinen Laeizhalle’de konser vermeye davet edilmişti. 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim