24 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşen Serik Belediyesi olağanüstü meclis toplantısında AKP yandaşı olduğu belirtilen firmanın seçilmiş belediye başkanına dönük hakaretler içeren ve Başkan’ı istifaya davet eden mektubu ortalığı karıştırdı. 500 Bin Lira’lık rüşvet iddiasıyla gündeme gelen AKP’li Serik Belediyesi, şimdi de haciz şoku yaşıyor. Serik Belediye Başkanı Enver Aputak’ın şirketten özür dilemesi ve istifası halinde firmanın alacakları nedeniyle haciz işleminden vazgeçeceği kaydedilen mektuba Millet İttifakı meclis üyeleri tepki gösterdi. 

 

HACİZDEN VAZGEÇME ŞARTI: İSTİFA 

 

Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş. adlı şirketin belediye meclis üyelerine gönderdiği ve Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ı hedef alan yazısında “…şirketimize karşı sergilemiş olduğu hasmane tutumları nedeniyle özür dilemesi ve istifa etmesi halinde satış talebimizden vazgeçeceğimizi, yeni başkan ile belediyeniz ve Serik halkının menfaatleri göz önünde bulundurularak ödeme görüşmeleri sonuçlanıncaya kadar haciz işlemlerine devam etmeyeceğimizi, belediyeniz ve Serik halkı için fedakârlık yapmaya hazır olduğumuzu siz değerli meclis üyelerine bildiririz” denildi. 

 

“OKB HASTASI” DEDİLER

Firma meclis üyelerine yolladığı mektupta sadece Başkan’ı istifaya davet etmedi. Aynı zamanda Başkan’a hakaret de etti: “Tarafımızca bilinmeyen bir sebeple belediye başkanı düğün salonu kiracısı ile olan tartışmasını, işten çıkardığı işçinin evini kurşunlamasını dahi şirketimize mal etmeye çalışmıştır. Belediyenizin diğer alacaklılarından şifahi olarak dinlediğimiz ancak şahit olmadığımız için işbu yazımızda değinmediğimiz maruz kaldığımız tavırlara benzer durumların yaşandığını da duymaktayız. Ayrıca 06.05.2020 tarihinde gerçekleşen Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 60 yetkilinin katıldığı videokonferans toplantısını belediye başkanının yine profesyonel olmayan bir tavır ve tepki ile terk ettiği herkesin malumudur. Mensubu bulunduğu partiden olan bakanlara dahi devlet terbiyesinden oldukça uzak bu tutumu hiçbir durumda normal karşılanamayacak seviyededir. Örnekleri saymak ile bitmeyecek ancak bir kısmını işbu yazımızda açıklayabildiğimiz konular kapsamında yaptığımız araştırmalar neticesinde belediye başkanının abartılı derecedeki takıntılı, kuşkulu, iftira atmaya kadar inanmışlık içeren raddeye ulaşmış bu davranışlarının tümünün normal olmadığı, tıp dilindeki tabir ile Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) adı verilen ruhsal bir hastalığa yakalandığı göstermektedir.”

 

İTTİFAKTAN TEPKİ 

 

Pazartesi günü meclis toplantısı öncesinde saat 09.30’da ellerine ulaşan mektubu değerlendiren CHP Grup Sözcüsü Mehmet Ali Karacan, “Tüm meclis üyelerine gelen bildiriyi millet ittifakı adına şiddetle kınıyorum” dedi. Karacan, “Bizler demokrasiye, sandığa inanmış insanlarız ve böyle bir gelenekten geliyoruz. Seçilmiş belediye başkanına ağır itham ve hakaretler bulunan bir mektubu kabul etmemiz mümkün değil! Belediye başkanı istifa etsin, borçlarda kolaylık yaparız tarzı kabul edilemez. Bu ilk önce Serik halkına saygısızlıktır. Seçim ile gelen seçim ile gider. Buna Albayraklar şirketi karar veremez” diyerek, Albayrak’ın sahibi olduğu şirkete tepki gösterdi. 

 

YANDAŞ FİRMADIR 

 

Karaca mecliste yaptığı konuşmasında açıklamasını şöyle sürdürdü: “Açık ve net konuşuyorum, Albayraklar yandaş bir firmadır. Daha önce bu şirketi biz anlatmıştık!!Şirket kurucusu 1994 yılı İstanbul Belediyesi meclis üyesi, şirket sahibinin kızının nikah şahidi Sayın Cumhurbaşkanı! AKP ile büyüyen bir şirket! Maalesef tüm Türkiye’de onlarca AKP belediyesine kanser gibi girip sömüren bir şirket! 173 dönümlük arazimiz satılıyor Çandır’da, Serik Belediyesi’ne tahsis ediliyor ve kısa bir süre sonra aynı şirket tarafından borçlara karşılık icra konuluyor. Ankara’dan gelen ortaya gol vuruşu olmuş! Bu icra olayının iki yönü var; siyasi ve idari sorumluluk!!siyasi sorumluluk tamamı ile o dönem belediye başkanına ait!”



 

MÜDÜRLERE İSTİFA DAVETİ 

“İdari sorumluluk ise ihaleyi yapan yetkili müdürlere ait!!!İhaleyi talep eden, ihale komisyonu kuran ve ihaleye olur raporu veren de yetkili birim müdürüdür! Diyebilirsiniz ki baskı geldi, yapamadık! O zaman yapacağınız şey aslanlar gibi istifa etmektir! Aynı şeyler hukuk birimi için de geçerli! Kamu zarara uğratıldığı zaman, istifa çok erdemli ve tek taraflı bir eylemdir!”

 

Nizamettin ÖZMEN 

 

 

Editör: TE Bilisim