Dünyamızın oksijen kaynağı, minik dostlarımızın yaşam alanı insanlığın asırlar boyu katletmesine rağmen hiç sesi çıkmayan çınar ağaçları yine tehlike altında. Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Ulupınar Mahallesi’nde yapılan yol çalışmasının proje alanında kalan asırlık çınar ağaçları kesilme tehlikesi yaşıyor. İş makinalarının geldiği bölgede ağaçları korumak için bekleyen Ulupınar’ın Uluçınarları isimli gruptan Erdem Şenyer konuyu okurlarımızın için bizimle paylaştı. Şenyer, “Ulupınar’da 3 gündür nöbetteyiz. Şuan çalışma çınar ağaçlarına kadar geldi ve durdu. Ama biz projenin iptal edildiğine veya değiştirdiğine dair bir belge görmeden buradan ayrılmayacağız. Sizin aracılılığınız ile herkesten destek bekliyoruz. Bir ses, bir sestir ” dedi.

İMZA TOPLANIYOR!

Konu ile ilgili change.org üzerinden “Yüzyıllık Ulu Çınarları, Yaşam Kaynağı Pınarı Yol Yapımına Kurban Etmeyelim” başlığı ile imza kampanyası düzenlendi. İmza kampanyası 5 bini geçerken, toplanan imzalar İletişim Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Antalya Valiliği ve Kemer Belediyesi’ne iletilecek.

“DOĞANIN YANINDAYIZ”

Öte yandan vatandaşların etkin mücadelesi karşısında Kemer Belediyesi’nin de dikkatini çekmeyi başardı. İşte Kemer Belediyesi’nden gelen açıklama:

“Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, Antalya-Kumluca Karayolu’nun Ulupınar mevkiinde devam eden duble yol çalışmaları sırasında asırlık çınarların kesilmesi gündeme gelmesi nedeniyle Kemer Kaymakamlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızdan gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanımız Topaloğlu, karayolları yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Başkanımız Topaloğlu, karayolları yetkililerinin söz konusu yolun yapımında ağaçların kesilmeden doğayı korumak için alternatif bir proje geliştirdiklerinin bilgisini verdiklerini kaydetti.”

KESİLMESİNİ İSTEMİYORUZ

“Başkanımız Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, yapımı devam eden yolda bulunan asırlık çınarların asla kesilmesi taraftarı olmadıklarını belirterek, yol yapım çalışmalarının belediyemizle bir ilgisi olmadığını ve çalışmaların karayolları tarafından yapıldığına dikkat çekti. Ağaçların her zaman korunmasının gerektiğinin altını çizen Başkanımız Topaloğlu, ‘Antalya-Kumluca yolu üzerindeki ve ilçemiz sınırları içerisinde yer alan Ulupınar Mahallemizdeki asırlık çınar ağaçlarının kesilmesini istemiyoruz. Burada yapılan yol çalışmasının belediyemizle bir ilgisi yoktur. Karayolları şu anda bu yoldaki çınar ağaçlarını korumak için alternatif bir proje gerçekleştiriyor. Ağaçların kesilmesi diye bir şey yok. Biz belediye olarak da doğanın yanında olmaya çalışıyoruz’ dedi.”

Yasin Salihoğlu Stajyer-Muhabir


Editör: TE Bilisim