Antalya Valisi Ersin Yazıcı, korona denetimlerini kendisi gerçekleştirdi. Dönerciler Çarşısı’ndan başlayan denetimlerde Vali Yazıcı, Antalya’nın pandemic tedbirlerine uyduğunu, uymaya da devam edeceğini kaydederken, turistlere çağrı yaptı: “İç huzurla bu şehre gelebilirsiniz.”  

 Antalya’da Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğunluk ve yoğunlukta zaman zaman ihlal edilen pandemi tedbirleri sonrasında Türkiye genelinde başlayan denetimler Antalya’da da sıkılaştırıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, dün beraberindeki heyetle esnaf ziyareti yaptı.

 Pandemi tedbirlerini yerinde denetleyen Vali Ersin Yazıcı’ya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de eşlik etti. Vali ve beraberindeki heyet ile heyeti izleyen basının korona tedbirlerine uygun olarak maske taktığı ve sosyal mesafeye dikkat ettiği görüldü. Ziyaret ettiği iş yerlerinin kurallara uyduğunu belirten Vali Yazıcı, "Antalya gerçekten pandemi konusunda güvenli bir şehir. Tüm dünyayı turizmin başkentine davet ediyorum. Güvenli şekilde, iç huzurla bu şehre gelebilirsiniz" dedi.  

 DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI

 Işıklar Caddesi boyunca esnafla sohbet edip tedbirleri inceleyen Vali Yazıcı,  dükkanları tek tek gezdi. Esnaf ve müşteriler ile sohbetin ardından Vali, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün standına uğradı. Polislerle konuşup, borşürleri inceleyen Vali Yazıcı, Türkiye’de genel bir uygulamanın yapıldığını aktardı. Yazıcı, “Şu ana kadar gördüğümüz iş yerleri gayet güzeldi. Çalışanlarımızın kurallara titizlikle uyduğunu gözlemledik. Ben dünyaya mesaj vermek isterim. Antalya gerçekten pandemi konusunda güvenli bir şehir. Tüm dünyayı turizmin başkentine davet ediyorum. Güvenli şekilde, iç huzurla bu şehre gelebilirsiniz. Bu şehirdeki tüm işletmelerimizin bizim koyduğumuz standartlara uygun şekilde hizmet verdiğini gözlemliyoruz. Şehrin her noktasında bugün kaymakamlarımızın başkanlığında birimlerimiz denetimlerini yapıyor. Denetimlere düzenli olarak devam edeceğiz. Tekrar dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum; güvenli şehre, Antalya’mıza gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz” dedi.

 

Ziyaretler sonrası Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet, ziyaret sırasında esnafla oturup sohbet etti, çay içti.

 

Yasin Salihoğlu-Stajyer Muhabir 

Editör: TE Bilisim