Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC), AKP’li Cihan Kamer’in de aralarında olduğu çeşitli siyasilerin, iş insanlarının mülkiyetinin bulunduğu Kaş Çukurbağ’da Üçüncü Derece Doğal Sit Alanı’nı imara açma çalışmalarına tepkiler sürerken, geçtiğimiz Mayıs ayında yangın herkesi kaygılandırmıştı. Yangın sonrası “Ayvalık için Mudanya için ne yaptıysak onu yapacağız merak etmeyin. İlk işimiz Tarım ve Orman Bakanlığı'nı ziyaret edip, fidanlar için gün almak” diye AHBAP Kurucusu Haluk Levent, önceki gün özür diledi.

BAŞLARINI KUMA GÖMDÜLER!

Haluk Levent, 8 Ağustos Cumartesi günü sosyal medya hesabı Twitter’dan şu paylaşımı yaptı; “Bu konuda tüm sevenlerimden özür diliyorum. Ben başaramadım. Yer özel mülkiyet yeri. Telefonda ağaçlandırma sözü verdiler, şimdi ise başlarını kuma gömdüler. Devlet hazinesine bağlı olsaydı yine de bir şeyler yapabilirdik. Karşı çıkar eylem yapardık. Ama olmadı işte.”

DOĞAL HALİNE DÖNDÜRÜLMELİ

Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC), AKP’li Cihan Kamer’in de aralarında olduğu çeşitli siyasilerin, iş insanlarının mülkiyetinin bulunduğu söylenen Kaş Çukurbağ’da Üçüncü Derece Doğal Sit Alanı’nında yapıldığı iddia edilen revizyon plana dair bilgiye henüz ulaşılamadı. Alanın ağaçlandırma sözünü yerine getiremeyen Haluk Levent’in özrü sonrası konuyu Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Meral Çiyan Şenerdi’ye sorduk. Şenerdi, konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan dilekçeyle bilgilendirme istediklerini ama yanıt alamadıklarını bildirdi. Şenerdi, “Bu alan koruma alanı. Dolayısıyla ilgili kurulun da girişimiyle işin ehli olan Orman Bölge Müdürlüğü kanalıyla alan doğal haline döndürülmeli” dedi. 

Nizamettin ÖZMEN 

Editör: TE Bilisim