Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’ndeki Kızılarık Mahallesi’nde yaşayan Gani Kaya ise yaklaşık 70 yaşındaki vatandaş, 1 aydır tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kurban Bayramı sonrasında taburcu edilerek, ambulansla evine getirilip bırakıldı. Yalnız yaşayan vatandaşın çırıl çıplak, hasta beziyle evine bırakıldığını gören komşuları olaya isyan etti. Doğan Nazlım isimli komşusu, konuyu gazetemize aktardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?

Gazetemiz S. Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya’nın ‘Ölüme terk edildi’ başlığıyla 4 Ağustos’ta yayına verdiği haber ses getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, konuyu öğrenir öğrenmez talimat vererek, dün hastayı tedavisi için evinden aldırdı. Gani Kaya’nın tedavisi sonrasında bakım merkezine yerleştirileceği öğrenildi. Kimsesiz vatandaşın neden taburcu edilerek evinde ölüme terk edildiği bilinemezken, konuya ilişkin soruşturma başlatılması bekleniyor. Resmi makamlardan bir açıklama yapılmazken, edinilen bilgiye göre sosyal hizmetler uzmanının haberi olmadığı bir anda taburcu işlemleri yapıldı. Hastanelerdeki artan yatak ihtiyacı nedeniyle böyle bir durumun olabileceği düşünülüyor.

AMBULANSLA SEVKİ YAPILDI

Konunun çözüme kavuşturulması sonrasında duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan Nazlım, “Başta gazetemize ve Songül Başkaya’ya konuyu gündeme getirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Nazlım, sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu: “Ardından arkadaşlar bugün 11.30’da değerli  Songül Başkaya  arkadaşımızın yoğun girişimleri sayesinde hastamız Gani Kaya’yı Sağlık Bakanlığı’ndan gelen görevliler ve ambulansla sağlık kuruluşlarına gönderdik. Basta Songül Hanım olmak üzere bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

KONU 4 AĞUSTOS’TA BÖYLE HABER OLMUŞTU

“Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde yaklaşık 70 yaşında olduğu belirtilen yaşlı bir adam, yalnız yaşadığı ve hiçbir şeyin olmadığı evde ölüme terk iddia edildi. İddia sahibi komşu Doğan Nazlım, belediyelerden yardım istiyor. Muratpaşa İlçesi Kızılarık Mahallesi'nde yaşayan ve yaklaşık bir aydır hastanede yattığı belirtilen Gani Kaya isimli vatandaşın bugün evine ambulansla getirilip bırakıldığı iddia edildi. Doğan Nazlım isimli vatandaş, yıllardır kendisine yardım edilen vatandaşın bu haline isyan etti. Yetkilileri göreve çağıran Nazlım, sosyal medyadan Muratpaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslendi.”

Songül BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim