Cikcilli Mahallesi Eğri Köprü Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, N. D. ve E.B. isimli kadınlar çocukları E.C. D. (10) ve M. C. B.’nin (12)  isteği üzerine pizza almak için otomobilini yolun kenarına park etti. Havanın sıcak olması nedeniyle klimanın kapanmaması için otomobili çalışır halde bırakan N.D. ve E.B., pizza dükkanına girdi. Bir süre sonra yoldan geçen Burak Ç. (27)  içerisinde iki çocuğun olduğu araca binerek kaçırmak istedi. O anda balkonunda bulunan bir vatandaşın durumu görerek annelere bildirdi. Vatandaşın uyarısıyla anneler aracı ilerletmeye çalışan Burak Ç., müdahale ederek dışarı çıkmasını sağladı. Daha sonra çevredekilerin de yardımıyla şüpheli, ihbar üzerine gelen polise teslim edildi.

  GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

  Olay ise çevredeki 2 işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan götürülerde şüphelinin aracı kaçırma girişimi, annelerin şüpheliye müdahalesi, vatandaşların ve polisin gelmesi yer aldı.

AKLİ DENGESİNİN YERİNDE OLMADIĞINI SAVUNDU

  Şüpheli Burak Ç. polis merkezindeki ifadesinde akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasında bulundu. Bunun üzerine Burak Ç., Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Psikiyatri Servisi’ne götürüldü. Hastaneden gelen ilk rapora göre şüphelinin akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Burak Ç., sulh ceza hakimliğince ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Ayrıca şüphelinin motosiklet hırsızlığından arandığı ortaya çıktı. 

İHA

Editör: TE Bilisim