Okulların 31 Ağustos’ta açılacak olması, kırtasiye sektörünü hareketlendirdi. Ankara’da bir firmanın düzenlediği küçük ölçekli fuara Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak’ta fuara üyeleri ile birlikte katıldı.

Kadıoğlu firması sahibi Kazım Bekman, amaçlarını şöyle özetledi. “Her sektör gibi biz de etkilendik. Ama oturup beklemekte doğru değil. Biz kendi bünyemizde küçük bir fuar düzenliyoruz. Bunu eskiden değişik yerlerde yapıyorduk. Bu yıl virüs önlemleri kapsamında, gerekli önlemleri zaten almış olduğumuz kendi yerimizde yaptık.”

Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak’ta devasa fuarların bu yıl yapılamaması nedeniyle; esnafın firmaları tek tek gezmesi yerine böyle bir buluşmanın, korona sürecinde olumlu bir etkinlik olduğunu söyledi. Esnafın, açıklanan takvime hazırlıksız yakalandığını belirten Bayrak, İnşallah bu hazırlıklar işe yarar.”

Fuar için Ankara’ya gelen kırtasiyeci esnafının ise virüs kaygısı devam ediyor. Genel kanı “Okullar açılacak ama uzun süreceğini düşünmüyorum. Başka ülkelerde örneği var. Herkes Eylül- Ekim’de 2. Dalga diyor. Okullar açılmalı, öğrenciler “okul” diye bi gerçek olduğunu unutmamalı. “Ülkeyi yönetenler, bu kararı alırken olmayacağını biliyor. Ama olası sıkıntıda ‘Biz sizi uyardık. Ama önlem almadınız’ diyerek topu taca atacaklar” şeklinde.

Nizamettin Özmen

Editör: TE Bilisim