Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’ndeki Mukkadder Kavas’a ait sanat atölyesinde bir araya gelen 12 kadın, 48 parçadan oluşan rengarenk bir halı meydana getirdi. Dikim aşamasındayken haberini yaptığımız halı son bir çalışmayla birleştirilerek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a götürüldü ve proje anlatıldı. Kadın hareketlerinin önemli isimlerinden Songül Başkaya’nın da katıldığı ziyarette Başkan Uysal’a sanatlı eylem ve sosyal sorumluluk projesi anlatıldı. Başkan Uysal, bu projeye tam destek vereceğini bildirirken, önümüzdeki günlerde halıya yapılacak son dokunuşlarda Başkan ve eşi kadınları yalnız bırakmayacak.

MÜZAYEDE 23 TEMMUZ’DA

23 Temmuz günü saat 17.30’da Aydın Kanza Parkı’nda yapılacak müzayede hakkında açıklama yapan Mukadder Kavas, “Korona virüste sanat yapılabilir, sanatlı eylem adında bir çalışma başlattık. Ortaya çıkan ürünün değerlendirilmesi için Çakırlar’da geçtiğimiz yıl kurulan ve 18 otizmli öğrencisi olan okulu ve Sanatın Ustalarının Üretim İşletme ve Ticareti Kooperatifi’ni (SUKOOP) de projemize dahil ettik. 12 Kadın arkadaşımızla yapılan etkinlikte eski bir dikiş tekniği olan saçaklamayla üst üste konulan 6 kumaş parçasını kare şeklinde dikip, üstünde halka şeklinde kesitler oluşturduk. Karelerin yan yana gelmesiyle 6 m2’lik bir halı ortaya çıkardık. Kullanılan malzemelerin çoğunluğu evdeki kullanılmış kıyafetlerden ve düğmelerden. Sonuçta birden çok anlamlı amaçla halımız hazır hale geldi. Yapılacak müzayedeye tüm duyarlı Antalyalıları ve sanatseverleri bekliyoruz ki bu anlamlı çalışmamız daha da güçlü olsun” dedi

Kavas ve eyleme deste veren kadınların amacı belediye başkanlarının, sanat ve iş dünyasının katkılarıyla bu el emeği ürünü açık artırmayla satmak. Satıştan elde edilecek gelirin yarısı SUKOOP’a, kalan yarısı da Otizm Okulu’na verilecek.

Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim